haflinger, rianne dekker, geluksmomentjes

10 Geluksmomentjes met je paard

Deel dit artikel:

We hebben een (verzorg)paard, omdat we daar blij van worden. Toch? Onze viervoeters zijn natuurlijk sowieso briljant, maar sommige momenten hebben nét dat beetje extra. Zelf krijg ik kriebels als ik m’n merrie al luidkeels hoor hinniken als ik nog maar nét het terrein op loop. Maar zo zijn er wel meer momenten waarop ik extra blij wordt van haar. Herken jij de volgende geluksmomentjes?

1. Als je viervoeter naar je toe komt, ondanks het hebben van voldoende eten

Hard work pays off! Blijkbaar ben je erin geslaagd om de training van gisteren zo leuk te maken, dat hij vandaag maar al te graag met je mee komt de wei uit!

2. Trots zijn dat je paard die nieuwe oefening in één keer door had

Jij had het helemaal ‘set up for success’, je gaf de juiste hulpen op het juiste moment… en je paard voert die nieuwe oefening diréct goed uit. YES! Natuurlijk profiteert je paard van jouw verliefde gemoedstoestand en krijgt nog een extra kriebel of koekje.

3. Als je paard tijdens het grondwerk een oefening uitvoert en je dan triomfantelijk aankijkt alsof hij vraagt: “Goed hè?!”

“Ja! Dat deed je inderdaad heel goed!” Zucht en zwijmel. Wat kijkt je paard dan lief, hè?

4. Als een ander zijn complimenten uitspreekt over jullie progressie

Je hebt een paard niet enkel om te presteren, maar het is wel de kers op de taart als het ook anderen opvalt dat je paard rustiger/gemotiveerder/meewerkender/stoerder is geworden. Daar doe je al tijden je best voor!

5. Bij je vriendje mogen zitten als hij in de wei ligt te slapen

Blijkbaar vertrouwt je paard je voldoende dat je bij hem mag zitten op een moment waarop hij eigenlijk een ‘makkelijke prooi’ is. Heerlijk, zo samen in de stilte. Kun jij daar ook zo van genieten?

slapend paard, casindy, geluksmomentje

6. Een heerlijke les rijden en er een tevreden paard aan over houden

Er is geen les fijner dan zo eentje waarbij je na afloop denkt: had ik maar elke dag les! Je paard is tevreden en ontspannen en zelf heb je een grijns die er de rest van de dag niet meer af kan.

7. Bij je maatje komen na een lange dag werken

Dit behoeft eigenlijk geen uitleg. Wat is er fijner dan na een dag werken je neus even tussen z’n manen te stoppen en eens stevig door die vacht te kroelen? Of een ontspannend ritje door het bos?

8. Als het enige geluid dat je hoort het kauwen van het hooi is

Echt, ze zouden het eens moeten opnemen op een cd’tje en als meditatiemuziek moeten gebruiken… Rustgevender kan haast niet.

9. Voor het eerst zonder halster en touw grondwerk doen

Dát is een gaaf gevoel, zeg! Zonder halster en touw kun je controleren hoe goed je connectie eigenlijk is en hoe graag je paard jou wil volgen. Heel tof als dat voor het eerst lukt! Al blijft het de tweede keer ook fantastisch. En de derde keer. En de vierde…

10. Voor het eerst rijden zonder teugels

Als iets een euforisch gevoel geeft is dit het wel. In totale harmonie met een dier van 600 kilo. Wauw!

Heb jij nog meer geluksmomentjes? Deel ze in een reactie! Wie weet maken we er een mooie tweede top 10 van.

Rianne Dekker
Volg me op:

Rianne Dekker

Ik ben revalidatietrainer voor paarden en instructrice en heb jarenlange ervaring met natural horsemanship. Horsemanship en rechtrichten zijn mijn hoofdingrediënten 🙂 Oprichter & hoofdredacteur van Horse in Mind.
Rianne Dekker
Volg me op:
Deel dit artikel:

Over Rianne Dekker

Ik ben revalidatietrainer voor paarden en instructrice en heb jarenlange ervaring met natural horsemanship. Horsemanship en rechtrichten zijn mijn hoofdingrediënten :) Oprichter & hoofdredacteur van Horse in Mind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *