fbpx

5 Best beluisterde Paardenpodcasts van 2022

door 30 dec 2022

Het is het einde van het jaar, tijd om terug te blikken! In dit geval op de Paardenpodcasts. Podcasts worden nog altijd ieder jaar populairder. Meer mensen luisteren en er komen ook steeds meer podcasts bij. Zo ook over paarden. Duizelt het je aan keuze? Weet je niet waar je moet beginnen met luisteren? Wij zetten de vijf best beluisterde afleveringen van de Paardenpodcast van 2022 voor je op een rijtje!

5. Paardengedrag herkennen & interpreteren – Aflevering 98

Gedrag en signalen herkennen voor wat ze zijn én correct interpreteren is niet makkelijk. Laat één foto zien en mensen zien er tien verschillende dingen aan. In deze aflevering deelt Rianne Dekker met je welk gedrag zij tegenwoordig anders interpreteert en dat doet ze aan de hand van een voorbeeld van Casindy, haar eerste eigen paard. Ook vertelt ze je over het supertoffe tweedaagse Paardengedrag Seminar.

4. Zijgangen trainen, de do’s en don’ts – Aflevering 90

Hoe train je het beste zijgangen met je paard? In deze aflevering vraag ik er alles over aan revalidatietrainer en myofasciaal therapeut Karin Leibbrandt. Karin deelt met je wat de voordelen zijn van de verschillende zijgangen en waarom je überhaupt zijgangen zou gebruiken. Je krijgt duidelijke tips om ze te verbeteren en te oefenen. Ook hebben we het over contra-indicaties: dus wanneer zou je zijgangen beter even links kunnen laten liggen? En we bespreken een paar veel gemaakte fouten bij het rijden van een zijgang en wat er dan gebeurt in het paardenlichaam.

3. Omgaan en trainen met jonge paarden – Aflevering 89

Een jong paard is nog als een onbeschreven blaadje. Die wil je niet verpesten! Maar hoe pak je dat nou het beste aan? In deze aflevering deelt ervaren instructrice Liesbeth Jorna haar do’s en don’ts als het gaat om jonge paarden. Ze vertelt hoe je de omgang met een jong paard zo goed en prettig mogelijk maakt voor jullie allebei en wat je wel en niet kunt doen qua training. Het mentale aspect is daarin heel belangrijk, maar we bespreken ook het fysieke aspect. Wat is wel en niet verstandig om te doen, met het oog op blessures of vroegtijdige slijtage? En wat maakt een jong paard juist sterker? Je hoort het hier!

2. Ontspannen buitenrijden met je paard – Aflevering 91

Een heerlijke lange buitenrit… Een droom voor veel ruiters! Het is helaas niet altijd zo makkelijk. Buitenrijden kan spannend zijn voor jou of je paard, er kunnen onverwachte dingen gebeuren en hebt soms te maken met ander verkeer. Hoe zorg je nou dat je een ontspannen buitenrit kunt maken met je paard? Hester Stasse helpt je met een aantal tips en stappen die je kunt doorlopen om ‘van het erf af’ makkelijker en leuker te maken. Ook hoor je wat je kunt doen als je onverwacht schrikt tijdens een buitenrit én wat je vooral niet moet doen.

1. Hoe ervaren paarden het leven (met ons)? – Aflevering 97

Is er een ‘juiste’ en verkeerde trainingsvorm? Wat vinden paarden van een bit? Hoe erg is stress? Hoe ervaren zij pijn? Wat hebben onze keuzes en ons welzijn voor invloed op ze? Het liefst zou ik een paard uitnodigen in de podcast, maar ja, dat gaat niet. Gelukkig wilde dierencommunicator Symone Ottevangers wel boodschapper zijn en met mij in gesprek over deze vragen. Het is een heel interessante aflevering geworden waarin dilemma’s, keuzes, stromingen en problemen besproken worden, waardoor je een beter idee krijgt van hoe je paard ‘het leven’ nu eigenlijk ervaart. Ik ben enorm benieuwd wat jij uit deze best beluisterde aflevering van 2022 haalt.

Wat is jouw favoriete aflevering van 2022?

Heb jij de Paardenpodcast dit jaar vaak geluisterd? Dan ben ik wel benieuwd wat jouw favoriete aflevering is! Staat hij in deze top vijf of is is het een heel andere? Je kunt onder deze blog reageren, dat zou ik heel leuk vinden om te horen!

En tot slot: Je maakt me ook heel erg blij door een recensie over de Paardenpodcast achter te laten in jouw podcast app. Zo kunnen anderen de Paardenpodcast ook weer makkelijker vinden. In Apple Podcasts kun je bijvoorbeeld sterren geven en een korte toelichting geven en op Spotify kun je de podcast een aantal sterren geven. Of laat jouw recensie simpelweg achter hier op de Facebookpagina of via Google Reviews. Dankjewel!

Rianne Dekker

Rianne Dekker

Eigenaar Horse in Mind

Ik ben eigenaar van kennisplatform Horse in Mind en host van de Paardenpodcast. Ik ben opgeleid als revalidatietrainer voor paarden, maar mijn interesse is veel breder dan dat. Hoeven, voeding, anatomie, huisvesting – het is allemaal zo interessant! Ik kijk met een holistische blik en inspireer graag andere paardenliefhebbers over het houden en trainen van paarden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.