fbpx

De 5 populairste Paardenpodcasts van 2020 - deze moet je beluisterd hebben

Dit waren de vijf meest beluisterde afleveringen van dit jaar!

We naderen eind december. 2020 is voor de Paardenpodcast geen slecht jaar geweest. Sterker nog, de podcast is qua aantal luisteraars verdrievoudigd ten opzichte van 2019! We willen het komende jaar die stijgende lijn natuurlijk voortzetten en nog veel meer paardeneigenaren informeren en inspireren met gesprekken met professionals over het welzijn van onze favoriete dieren.

Dit waren de vijf meest beluisterde afleveringen van de Paardenpodcast van het afgelopen jaar.

5. Alles over de ‘kruidenmix’ – aflevering #25

Jente Driessen van Horsecomplete maakt kruidenmixen op maat voor paarden en doet dit met behulp van een biotensor, waardoor ze ook op afstand kan werken. Ze weet daardoor precies welke kruiden een paard nodig heeft. In deze aflevering legt Jente uit wat een biotensor precies is en hoe dat werkt. Ook vertelt ze over het nut van kruiden in het dieet van je paard en wat je zelf al kunt doen en laten in dat opzicht.

Klik hier om de aflevering te beluisteren

kruidenmix paarden

4. “We moeten stoppen met paardrijden” – aflevering #30

In augustus 2019 protesteerde Amber (dierenrechtenactiviste) tegen de paardensport door te streaken over een springparcours. Dit veroorzaakte veel ophef en bezorgde haar de bijnaam ‘de EK-streaker‘. Behalve dat ze de sport graag afgeschaft zou zien, rijdt ze ook geen paard meer. In deze aflevering legt ze uit waarom ze niet meer rijdt en wat haar aversie veroorzaakt. We bespreken ook de EK actie en hoe die tot stand is gekomen. Een podcast aflevering vol stof tot nadenken!

Klik hier om de aflevering te beluisteren

EK streaker, paardenpodcast

3. Paarden trainen zichzelf met passive physio – aflevering #31

Tijdens het rijden train je vooral grote bewegingsspieren, maar de (belangrijke!) houding- en balansspieren zijn moeilijk te bereiken. Deze worden namelijk sterker door herhaling gedurende de dag. Tamara Dorresteijn weet heel veel over de manier waarop je dit toch kunt bereiken: door ‘passive physio‘. Passive physio heeft alles te maken met houding en balans van het paard tijdens dagelijks dingen. In deze Paardenpodcast vertelt Tamara wat het is en hoe je de voerplekken en huisvesting het beste kunt inrichten voor optimaal resultaat. En dan traint een paard dus zichzelf!

Klik hier om de aflevering te beluisteren

passive physio, tamara dorresteijn

2. Alles over rij-angst onder ruiters – aflevering #26

Monya Spijkhoven is gespecialiseerd in het trainen van ruiters met angst. Met De Gelukkige Ruiter Academie leidt ze ruiters op tot coach. Meer ruiters dan je denkt hebben te maken met spanning of angst voor of tijdens het paardrijden. Monya heeft een methode ontwikkeld om hier stapsgewijs mee aan de slag te gaan en weer met meer ontspannen en meer plezier te kunnen rijden. In deze podcast vertelt ze over de oorzaken van angst, te nemen stappen en mogelijke oplossingen.

Klik hier om de aflevering te beluisteren

angst voor paardrijden, ruiter angst

1. Anatomische en biomechanische afwijkingen – aflevering #21

Zefanja Vermeulen, anatomie- en biomechanicaspecialist vertelt in deze aflevering over de afwijkingen die zij zoal tegenkomt bij paarden die ze onderzoekt. Er zit onwijs veel interessante en leerzame materie zit in. Absoluut het luisteren waard als je meer wilt weten en begrijpen over anatomie en biomechanica. Zefanja Vermeulen van Equine Studies heeft inmiddels 46 dissecties op paarden gedaan, samen met en onder leiding van Sharon May-Davis. In deze aflevering bespreken we haar bevindingen, haar visie op paarden houden, paardenwelzijn en wat daarbij komt kijken.

Klik hier om de aflevering te beluisteren

paard anatomie, zefanja vermeulen

Wat is jouw favoriete aflevering?

Luister jij de Paardenpodcast vaker? Dan ben ik wel benieuwd wat jouw favoriete aflevering is! Zat hij tussen deze vijf of is het een heel andere? Leuk als je het laat weten in een reactie. Of nog beter: in een recensie! Je maakt me heel blij door een recensie over de Paardenpodcast achter te laten in jouw podcast app of hier op de Facebookpagina. Dankjewel!

Auteur

Rianne Dekker

Rianne Dekker

Eigenaar Horse in Mind, revalidatietrainer

Ik ben opgeleid als revalidatietrainer voor paarden, maar mijn interesse is nog veel breder dan dat. Ik kijk met een holistische blik en inspireer graag andere paardenliefhebbers over het houden en trainen van paarden.

Wil je nog meer leren over het houden en trainen van paarden?

Ben jij op zoek naar nog meer diepgang en praktische tips? Dan is de Horse in Mind Community iets voor jou. Betrouwbare, actuele en diepgaande kennis over paardenwelzijn voor jou op een presenteerblaadje. Diepgaande online lezingen door experts uit de paardenwereld, live Q&A’s met professionals waar je al jouw vragen kunt stellen en je maakt natuurlijk deel uit van de leukste community met leergierige paardeneigenaren!