fbpx

#133 Aangeleerde hulpeloosheid bij paarden – Laura Venema

door | 24 mei 2023

Aangeleerde hulpeloosheid, ook wel learned helplessness, is een psychische gesteldheid die dicht grenst aan depressie. In deze podcast met Drs. Laura Venema ga ik in gesprek over dit fenomeen. Hoe komt het dat een paard zich zo afsluit en alle hoop opgeeft? Hoe is dit te voorkomen en welke factoren spelen daarbij een rol? Ook hebben we het natuurlijk over het oplossen ervan. Met het juiste management en de juiste training is er veel mogelijk! Soms vrij snel, soms met een lange adem. Als je vermoed dat jouw paard in een staat van aangeleerde hulpeloosheid verkeert, luister dan even tot het einde, want Laura helpt je graag.

Wil je meer leren over gezond en plezierig trainen? Scoor je ticket voor het online event Paardvriendelijk Presteren van 22 t/m 25 juni! Klik hier voor meer informatie

holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *