fbpx

Gratis 5-daagse masterclass

Doe van 7 tot en met 11 oktober mee met de gratis Balans, Beweging en Bounce Masterclass! Krijg de tools om je paard op een gezonde manier, veerkrachtig en in balans te laten bewegen, zodat jullie beiden plezier krijgen in de training!

Deze masterclass is voorbij. Aanmelden is niet meer mogelijk.

de balans, beweging en bounce masterclass

We moeten omgekeerd denken: éérst de romp balanceren en stabiliseren en dan komt de goede hoofd-halshouding vanzelf.
– Karin Leibbrandt

Herken jij één of meer van de volgende problemen?

Je moet je paard heel vaak aansporen óf hij gaat juist veel te hard

Je paard lijkt vaak gespannen of ontevreden

Oefeningen gaan de ene kant op prima, maar de andere kant is veel lastiger

Je paard heeft zijn hoofd in de lucht óf kruipt juist altijd erg achter de loodlijn

Je hebt op de ene teugel vaak meer druk dan op de andere teugel

En tijdens het longeren valt je paard de ene kant op naar binnen en/of de andere kant op naar buiten?

Het rijden voelt regelmatig moeilijk of onstabiel

Het is ‘hard werken’ als trainer om je paard goed te laten bewegen

Je hebt regelmatig last van je lijf na het trainen, bijvoorbeeld van je schouders, onderrug, heupen of knieën

De training voelt moeizaam en het gaat gewoon niet lekker

Je hebt misschien zelfs het idee dat je paard er geen plezier in heeft – en heel eerlijk, jij zelf ook niet meer zo.

Herken je één of meer problemen? Dan is deze masterclass precies wat je zoekt.

Dit is een unieke kans om vijf dagen lang te leren van twee top instructrices: Karin Leibbrandt en Tessa Roos. Het is onze missie om zoveel mogelijk ruiters en paarden te bereiken en te helpen. Daarom hebben we besloten om deze masterclass nu helemaal gratis aan te bieden!

Op dit moment weten we niet of we dit nogmaals doen, dus mis het niet en meld je nu aan:

De masterclass start over...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

“Slow and right beats fast and wrong”

Onlangs kwam ik een advertentie tegen voor een cursus die belooft dat je je paard in twintig dagen aan de teugel krijgt. Ik fronste, maar ik las wel even verder, want ik was wel nieuwsgierig naar hoe deze trainer dat deed. Ik hoopte dat het gewoon slimme marketing zou zijn. Dat ze precies de juiste ruiters aansprak door haar advertentie, maar vervolgens in de cursus wel echt biomechanisch gezonde tips gaf.

Helaas. Ondanks dat er duurzame resultaten beloofd werden, waren er veel quick-fixes en veel foto’s en filmpjes waarin het paard een ongezonde houding liet zien. Veel ruiters hebben echter geen idee en herkennen dit niet! Die zien dé oplossing voor hun paard, maar weten niet dat het op lange termijn schadelijk kan zijn.

Dat is geen schande, wil ik benadrukken, want elke ruiter begint ergens en ‘je oog trainen’ kost tijd en oefening.

Wat me het meeste stoort is dat de focus zo vaak ligt op de hoofd-halshouding. Met de belofte dat dát zal zorgen dat je paard zijn lijf beter gaat gebruiken.

Helaas. Het werkt zelfs precies andersom! Eerder op deze pagina kon je de quote van Karin al lezen: “We moeten omgekeerd denken: éérst de romp balanceren en stabiliseren en dan komt de goede hoofd-halshouding vanzelf.

En zo is het precies. Als je werkelijk op een duurzame en biomechanisch gezonde manier traint, ja, dan komt het ‘aan de teugel’ lopen vanzelf.

Maar behalve dat krijg je ook een blij en tevreden paard, een paard dat lekker in zijn lijf zit en alles voelt makkelijker en lichter! Soms zelfs in twintig dagen 😉

Groetjes, Rianne

Wil jij géén quick-fix of wondermiddeltje, maar wil je leren om je paard op een gezonde, duurzame en logische manier in balans te trainen? Dan ben je aan het juiste adres!

Resultaten van echte ruiters en echte paarden

De ruiters die je hier ziet zijn studenten van Karin Leibbrandt en Tessa Roos of hebben les van een instructeur die door hen is opgeleid. We houden er van om ‘echte’ voorbeelden te laten zien, elk op hun eigen niveau. Met echte ruiters, echte paarden en echte trainingen!

Alexandra Nederlof

Alexandra Nederlof en Ivar

|

“Ivar is nu elf jaar oud. We trainen sinds 2020 volgens deze methode. Ivar was nog vrij groen. Hij kon stap, draf en galop, maar voltes waren al lastig. De foto links is tijdens één van mijn eerste lessen van Karin. Ik had daarvoor al wat lessen van Tessa gehad. Ivar heeft dankzij deze manier van trainen echt plezier gekregen in dressuur! Het is ook een super fijne basis voor springen en Working Equitation, maar ook voor het werken aan de hand en buitenrijden. Zo fijn om met een paard dat zelf in balans loopt op pad te zijn. De veranderingen lijken vrij subtiel, maar je ziet wel mooi dat hij sterker wordt!”

– Alexandra Nederlof

Wietske van der Heide<br />
Allure Equus

Instructrice Wietske van der Heide van Allure Equus

Karin en Daan

Karin met haar paard Daan

|

Voorheen was mijn kennis van dressuur beperkt tot: het hoofd moet in ieder geval niet omhoog, achter de loodlijn in de krul is ook slecht. Verder had ik weinig besef van verticale balans.

Ook was mijn zit echt wiebelig door mijn holle rug! Omdat Amilah veel vering heeft in d’r lijf werd ik met elke stap een andere kant opgezet. Ik dacht: “Dit gaat echt nooit lukken! Hoe kan ik ooit op dit paard rijden?” Sinds ik op deze manier ben gaan lessen heb ik eindelijk ervaren wat rompstabiliteit is. Het draven gaat zoveel makkelijker!”

– Danitsja Hus

Danitsja Hus

Danitsja Hus en haar verzorgpaard Amilah

Op deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens de masterclass:

u

Waarom valt mijn paard op één schouder?

u

Hoe zorg ik dat oefeningen op beide kanten even goed gaan?

u

Hoe herken ik gezonde beweging als ik er naar kijk?

u

Hoe voel ik of mijn paard goed beweegt wanneer ik rij?

u

Hoe krijg ik de achterhand van mijn paard eronder?

u

Wat kan ik doen voor een goede voorwaarts-neerwaartse tendens?

u

Hoe weet ik of mijn paard met genoeg energie beweegt?

u

Hoe krijgt mijn paard meer vering in de draf en waarom is dat belangrijk?

u

Hoe zorg ik dat mijn paard de training ook prettig en comfortabel vindt?

u

Wat moet ik doen met mijn houding en zit om mijn paard te helpen?

u

Hoe kan ik met mijn houding mijn paard helpen in balans te komen?

u

Wat kan ik doen als het niet lukt om mijn paard in balans te laten lopen?

u

… En nog veel meer!

Dit is wat je kunt verwachten

Tijdens deze gratis vijfdaagse masterclass gaan we aan de slag met de ingrediënten voor een gezonde basistraining. Op een gestructureerde, logische manier leer je hoe balans, krachtige beweging en vering ontstaan.

Vanaf zaterdag 7 oktober krijg je gedurende vijf dagen elke dag een korte video met een ander thema. We gaan in op verticale en horizontale balans van het paard, de invloed van te veel of te weinig energie (en wat is dan de juiste energie?), de houding en zit van de ruiter en welke rol dit speelt in de houding en balans van jouw paard.

We hebben zelfs een video voor je over wat je kunt doen als het toch niet helemaal gaat zoals je wilt, waarin we je vertellen wat je kunt doen en over enkele andere factoren die invloed hebben op de training.

In de avond van dag vijf, dus woensdag 11 oktober, sluiten we af met een live Q&A met Karin en Tessa, waarin ze de meest gestelde vragen zullen beantwoorden.

Om je te helpen om zoveel mogelijk op te steken en te onthouden van deze masterclass, krijg je er een gratis werkboek bij!

Ben jij al enthousiast? Je kunt je nu aanmelden!

Emma Jansen met Dolce, foto door Lisette Sloet

Emma Jansen met Dolce – foto door Lisette Sloet. Emma geeft les volgens de methode van Karin en Tessa.

"
de balans, beweging en bounce masterclass

Yes, ik meld me aan voor de masterclass!

Deze masterclass is voorbij. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Deze masterclass is niet geschikt als…

Q

Je vooral snelle tips wilt om je paard aan de teugel te rijden

Q

Je niet geïnteresseerd bent in de biomechanische achtergrond van oefeningen en technieken

Q

Je niet aan je eigen houding en zit wil werken

Q

Je bij voorbaat al je trainingstechnieken niet wil aanpassen

Q

Je niet open staat voor nieuwe ideeën over training en beweging

Als je moet toegeven dat sommige punten toch op jou van toepassing zijn, dan kan het zijn dat de masterclass niet geschikt is voor je. Als je denkt: ‘hmm, maar ik ben tóch wel benieuwd’, dan nodigen we je heel graag uit om mee te doen en en open-minded te zijn 🙂 Waarschijnlijk kun je er evengoed iets uit halen dat jou en je paard verder helpt!

Wie zijn jouw instructeurs tijdens deze masterclass?

Karin Leibbrandt masterclass

Karin Leibbrandt

Karin is opgeleid tot dierenarts en is al ruim twintig jaar revalidatietrainer en instructrice bij Equicare-Plus en 4DimensionDressage. Ze is ook docent, auteur van het boek ‘Je paard succesvol trainen’ en internationaal spreker.

“Ik wilde precies weten waarom veel paarden, al op jonge leeftijd, geblesseerd raken en hoe we dit kunnen voorkomen. Ik ging zelf paarden trainen en revalideren. Zo selecteerde en bestudeerde ik de meest effectieve behandelwijzen en trainingsprincipes en werkte deze tot in detail uit. Tot de paarden duidelijk lieten zien dat de training prettig en effectief was en ze blij en gezond waren!”

Tessa Roos

Tessa is van oorsprong bioloog en heeft onderzoek gedaan naar het gedrag van wilde en gedomesticeerde paarden. Nu is ze ervaren instructrice en gespecialiseerd in biomechanica van paard en ruiter.

“Ik begon als houding- en zitinstructeur en schoolde me verder tot basis dressuurtrainer, Feldenkrais practitioner voor mensen en paardenrevalidatietrainer. Inmiddels heb ik ruim twintig jaar ervaring als instructrice, ben ik docente bij Equicare-Plus en geef ik clinics en les in binnen- en buitenland. Mijn lessen richten zich op bewustwording en training voor ruiters, grondwerk voor paarden en balanstraining voor ruiter en paard samen om gezonde, duurzame beweging en plezier voor beiden te creëren.”

Tessa Roos masterclass
Rianne Dekker

Rianne Dekker

Rianne Dekker is eigenaar van Horse in Mind en organiseert deze masterclass. Niet alleen dat, ze is jarenlange student van zowel Karin als Tessa en weet dus als geen ander hoe ontzettend beide instructrices je kunnen helpen met de training!

“Mijn eerste paard was echt een heel lastige. Gelukkig hielp Tessa mij met een onafhankelijke, ontspannen en stabiele zit, waardoor ik mijn (nogal snelle en pittige) paard positief kon beïnvloeden. Langzaam maar zeker werd ze echt een fijn rijpaard! Ik ging bij Karin de opleiding Paardenrevalidatietrainer volgen. Dankzij haar gestructureerde methode snapte ik eindelijk écht hoe het zat met zaken als balans, energie, richting en buiging. De combinatie van de lessen van Karin en Tessa zijn voor mij altijd goud geweest. Dat gun ik elke ruiter!”

Leer van deze ervaren instructrices

Omdat het niet nodig is dat je het wiel helemaal opnieuw uitvindt als het gaat om training en omdat er ook zó veel ‘foute’ trainingsvoorbeelden de ronde doen, willen Karin en Tessa graag hun kennis delen op dit vlak. Normaal gesproken delen zij zulke uitgebreide topics alleen in privélessen, workshops of cursussen. Maar om zoveel mogelijk ruiters te laten proeven van gezonde en duurzame training, hebben we er dit keer een GRATIS vijfdaagse masterclass van gemaakt!

Doe jij mee?

Veelgestelde vragen

Ik heb de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je een andere vraag? Mail dan gerust even naar info@horseinmind.nl, dan help ik je zo snel mogelijk!

Ik weet echt he-le-maal niks van paardentraining of dressuur, is het dan geschikt?

Ja hoor, dat is geen probleem! Deze masterclass is absoluut geschikt voor ruiters die net beginnen met paardrijden of geen ervaring hebben met dressuur. Het kan wel zijn dat we wat vaktaal gebruiken. Als je een woord niet kent, laat het gerust weten! Dan helpen we graag. 

Ik weet al veel van training en dressuur, is het dan geschikt?

Dat is lastig te zeggen zonder te weten hoe en waar je deze kennis vergaard hebt. Herken je één of meer problemen die we hoger op de pagina beschrijven? Wil je antwoord op de vragen die we behandelen tijdens de masterclass? Meld je dan zeker aan. Doe mee met een open mind en haal er uit wat jou en je paard verder kan helpen.

Ik rij wedstrijden en wil leren over zijgangen of andere hogere oefeningen, komen die ook aan bod?

Nee, die zullen vrijwel niet aan bod komen in deze masterclass. Deze masterclass is gericht op een gezonde basis leggen in de training, op een biomechanisch gezonde en prettige manier. Vanaf daar kun je natuurlijk verder trainen!

Ik heb geen (eigen) paard, is het dan wel geschikt?

Ja hoor, de masterclass is geschikt voor iedereen die zich graag verdiept in paardentraining en er meer van wil weten. Wie weet komt de kennis in de toekomst nog goed van pas!

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de masterclass?

Elke ochtend staat er een nieuwe video klaar in de Facebook groep, deze duren zo’n 15-20 minuutjes. Daarnaast is het maar net hoeveel tijd jij er in wil steken. Het werkboek kan per dag ook zo’n 10-15 minuutjes kosten en de live Q&A op woensdag 11 september zal een uurtje duren. Als je actief bezig gaat met de lesstof investeer je weliswaar wat meer tijd, maar levert het je ook nog véél meer op!

Moet ik de masterclass per se via Facebook volgen?

Via Facebook haal je er wel het meeste uit natuurlijk, omdat je de masterclass dan volgt samen met andere toegewijde eigenaren die hun inspiratie en inzichten delen! Eventueel kun je een tijdelijk account maken puur en alleen voor de masterclass. Maar als je dat niet wilt is er nog een oplossing. Aan het begin van de week zul je per mail een link ontvangen naar een pagina waar elke dag de nieuwe video’s aan toegevoegd worden. Zo kun je hem toch volgen buiten Facebook om.