fbpx

Chris Irwin

Chris Irwin, Chris Irwin natural horsemanshipChris Irwin is een paardentrainer uit Canada. Net als vele andere ‘horsemen’ zegt hij dat je aan de houding van je paard kan aflezen hoe het paard zich voelt. Maar door zijn houding te veranderen, kun je ook veranderen hoe je paard zich voelt. Volgens Chris Irwin communiceer je altijd met je paard. Dit doe je door lichaamshouding, ook onbewust. Bijvoorbeeld door waar je je energie op richt, al dan niet per ongeluk. (Grondwerk) oefeningen om de lichaamstaal van het paard te leren is een van de dingen waar Chris Irwin bekend om staat. Echter houdt hij het niet enkel bij een methode (Irwin Insights) om beter met paarden om te gaan, ook aan therapie met (of door) paarden besteedt hij veel aandacht.

Grondwerk oefeningen

Chris Irwin maakt gebruik van acht begrippen, als een soort route die je doorloopt in de training:

  1. Stategisch positioneren
  2. Voorwaarts
  3. Contact
  4. Timing
  5. Buiging
  6. Waterpas (‘level-headed’)
  7. Meer begrenzen
  8. Verzameling

Met behulp van deze begrippen train je jezelf in de communicatie met je paard en school je je paard.

Equitherapie

Chris Irwin biedt niet alleen rijtechnische en grondwerktechnieken. Hij laat je ook zien hoe paarden kunnen helpen bij het onder ogen zien van innerlijke problemen, zoals onverwerkte trauma’s. Deze vorm van therapie wordt ook vaak ‘coaching met paarden’ genoemd. Doordat je met paarden communiceert door middel van lichaamstaal zal een paard jou hierover feedback geven. Je eigen lichaamstaal kan worden beïnvloed door (onbewust) gedrag en gedachten, zoals angst of agressiviteit. Een paard pikt dit feilloos op en reageert op deze lichaamstaal.

De communicatie met een paard is het beste als je zelf niet alleen fysiek, maar ook mentaal in balans bent. Volgens Chris Irwin kun je nog zoveel kennis hebben, je zult nooit het maximale eruit halen als je niet in balans bent.

Spullen

Chris Irwin gebruikt geen bijzonder materiaal in zijn training.

Educatie

Om meer te leren over de methode van Chris Irwin zijn er zowel boeken als video’s beschikbaar. Je kunt lid worden van de videobibliotheek die hij biedt, maar je kunt ook een van zijn boeken aanschaffen. Zijn bekendste boek is ‘Een paard liegt niet‘.

Er zijn instructeurs die lesgeven volgens de methode van Chris Irwin. Je vindt ze op de instructeurslijst op Horse in Mind, inclusief plaats, website en prijs.

Boeken over Chris Irwin

Deze pagina bevat affiliate links

Download nu het gratis e-book

In het e-book ’10 Praktische tips voor een gezond & gelukkig paard’ vind je belangrijke, waardevolle inzichten en kennis over paarden houden en trainen. Speciaal voor eigenaren die hun paard een optimaal leven willen geven.

Klik op de knop om hem gratis te ontvangen.