fbpx

#72 Dit moet je weten over hulpteugels - Mireille den Hoed

28 Juli 2021 - de Paardenpodcast

Hulpteugels – ze zijn er in alle soorten en maten om je paard mee te trainen. De martingaal, thiedemann, het elastiek, de gogue, chambon, slofteugel, bijzet, pessoa of longeerhulp. Allemaal bedacht om het paard te helpen met de juiste hoofd-halshouding. Maar helpt het wel echt? Volgens Mireille den Hoed niet, zij gebruikt ze nooit. Mireille is revalidatietrainer en docente aan de TAKT Academy, waar ze ruiters leert hun paard op een vriendelijke manier correct te trainen. In deze aflevering gaan we in op wat hulpteugels in het algemeen doen en wat gebeurt in het paardenlichaam. We gaan wat dieper in op de meestgebruikte teugels, maar ook zeker op waarom je ze beter kunt laten liggen. Hoe fijn je paard ook lijkt te voelen – hulpteugels kunnen schade aanrichten. Natuurlijk hebben we het ook nog over wat je dan kunt doen om anders te gaan trainen, zodat je die hulpteugels echt aan de wilgen kunt hangen. Veel plezier!

Je luistert deze aflevering natuurlijk ook makkelijk via Spotify, Apple podcasts of een andere podcast app.

 

Hier kun je gratis de shownotes downloaden van aflevering 72 over hulpteugels. Je vindt hier een korte samenvatting met de belangrijkste inzichten en afbeeldingen met bijschrift van de meest gebruikte hulpteugels.

Let op: de download opent op dezelfde pagina, dus als je ondertussen de podcast aan het luisteren bent, dupliceer je tabblad dan even, of sla de pdf op en klik dan op ‘vorige’.

Als je de shownotes downloadt kun je mails ontvangen van Horse in Mind (over paardenwelzijn en de podcast). Super interessant! Uitschrijven kan natuurlijk te allen tijde.

podcast hulpteugels paard
holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.