fbpx

Ontvang de gratis checklist

Ontdek wat het lichaam van je paard jou vertelt over de training

Als je je paard traint, dan wil je dat op een manier doen waar hij fysiek en mentaal maximaal profijt van heeft, toch? Het lichaam van je paard kan jou vertellen of dat het geval is of niet. Van neus tot staart en van rug tot benen, je kunt er precies aan aflezen of jouw training in het voordeel werkt van je paard.

Als je nu denkt: “Maar ik heb géén idee waar ik op moet letten”, dan is deze checklist perfect voor jou. Inclusief illustrerende foto’s en video’s!

Ontdek in deze gratis checklist waar je naar moet kijken en wat je kunt voelen en merken aan je paard. Zo kun je jouw training duurzaam verbeteren en blessures voorkomen.

training check, optimale training checklist

eigenaren geholpen

verschillende checks

minuten leestijd

In deze checklist ontdek je tien belangrijke checks om jouw paard fysiek te kunnen beoordelen. Je leert precies waar je naar moet kijken als het gaat om de lichaamshouding van je paard, en hoe dit door training beïnvloed wordt. Na deze checklist weet je of jouw training optimaal is voor jouw paard. En zo niet, dan weet je ook op welk gebied jij winst kunt behalen en hoe jij je paard nog beter kunt helpen.

Een holle rug, afwijkende beenstanden, een onderhals of overmatige gevoeligheid op aanraking. Zomaar een paar dingen die mogelijk kunnen duiden op een mismatch tussen de training en wat jouw paard nodig heeft.

Zou jij ook wel willen dat je paard kon praten? Dat hij je gewoon hardop kon vertellen hoe jij je training kunt verbeteren voor hem? Wat hem goed doet en wat niet? Ja, wij ook… En hoewel hardop met je paard kletsen misschien geen optie is, is er gelukkig wel een andere mogelijkheid: zo goed mogelijk zijn ‘lichaam leren lezen’! Daarvoor is het wel belangrijk dat je weet waar je naar moet kijken, waar je op moet letten en wat je dan precies. wel en niet wil zien.

Sommige ruiters zijn hier supergoed in. Die hebben deze checklist misschien niet nodig. Maar denk jij een of meer van deze dingen?

  • “Pff, ik heb echt geen idee waar ik op moet letten!”
  • “Mijn instructrice wijst me vaak op dingen, maar ik zie het gewoon niet…”
  • “Ja, ik zie wel van alles, maar ik weet niet hoe dat te maken heeft met de training.”

Ja? Dan ben je aan het juiste adres. Deze checklist bevat niet alleen maar tekst met vinkjes, maar ook illustrerende foto’s en video’s. Zodat je je oog kunt trainen op een juiste lichaamshouding. Hierdoor weet je niet alleen of je huidige training past bij je paard, maar kun je in de toekomst veranderingen in houding ook veel sneller herkennen!

Deze gratis checklist gaat je helpen. Geen simpele lijst met vinkjes, maar echte waarde, met lekker veel achtergrondinformatie.

|

"Elk stapje in de goede richting verkleint de kans op blessures en vergroot de gezondheid van je paard en het plezier in de training voor jou en je paard."

Dit levert de checklist jou en je paard op

N

Je kunt zien wat wenselijke en onwenselijke lichaamshouding is van je paard

N

Je weet hoe jouw training het lichaam van je paard beïnvloedt

N

Je kunt je training aanpassen waar nodig, waardoor trainen nog fijner en leuker wordt

N

Je vermindert de kans op blessures bij je paard met de juiste training

N

Je paard wordt gezonder en blijer wanneer de training nog beter bij hem past

Over de auteurs

karin leibbrandt

Karin Leibbrandt

Karin Leibbrandt is opgeleid tot dierenarts en is al ruim twintig jaar revalidatietrainer en instructrice.

“Ik wilde precies weten waarom veel paarden, al op jonge leeftijd, geblesseerd raken en hoe we dit kunnen voorkomen! Ik ging zelf paarden trainen en revalideren. Zo selecteerde en bestudeerde ik de meest effectieve behandelwijzen en trainings-principes en werkte deze tot in detail uit. Tot de paarden duidelijk lieten zien dat de training prettig en effectief was en ze blij en gezond waren. Hieruit zijn de opleidingen van Equicare-Plus en mijn bedrijf 4DimensionDressage ontstaan evenals mijn werk als myofasciaal release therapeut.”

over tessa roos

Tessa Roos

Tessa Roos is van oorsprong bioloog. Ze heeft onderzoek gedaan naar het gedrag van wilde en gedomesticeerde paarden.

“Mijn hippische loopbaan begon ik als houding- en zitinstructeur. Later heb ik me verder geschoold tot basis dressuurtrainer, Feldenkrais practitioner voor mensen en revalidatietrainer voor paarden. Inmiddels heb ik ruim twintig jaar ervaring als paardrij-instructrice, ben ik docente bij Equicare-Plus en geef ik clinics en les in binnen- en buitenland. Mijn lessen richten zich op bewustwording en training voor ruiters, grondwerk voor paarden en balanstraining voor ruiter en paard samen om gezonde, duurzame beweging en plezier voor beiden te creëren.”

Ontvang nu de checklist