fbpx

Alweer 6 jaar geleden organiseerden Eveline en ik de eerste EquiDay. Inmiddels zijn we op de eerste lokatie rojaal uit ons jasje gegroeid en lukt het om het grote KNHS-terrein te vullen met demonstratie, standhouders en natuurlijk bezoekers.

Onze missie is om het paardvriendelijkste evenement van Nederland te zijn en daarmee zoveel mogelijk paardenliefhebbers te laten zien dat paardvriendelijk trainen niet direct betekent dat je je ambities aan de kant moet schuiven. Paardvriendelijkheid en ambities kunnen prima hand in hand gaan.

rijden zonder teugels, equiday

Foto door Dyonne Bos

Elk jaar is het weer een uitdaging voor ons om een programma samen te stellen met demonstraties die onze missie uitdragen, en tegelijk ook weer wat nieuws kunnen brengen aan de bezoekers. Nieuwe instructeurs die een demonstratie willen komen geven worden dan ook vooraf door ons gescreend door middel van reviews, aangeleverd filmmateriaal of zelfs een persoonlijk bezoek. Zelfs onze standhouders screenen we min of meer op deze manier.

Zelf zijn we erg in onze nopjes met het showprogramma van dit jaar, waarin vooral veel ‘loos’ is (bitloos, ijzerloos, teugelloos, boomloos), en ‘natural natuurlijk’ (horsemanship, communicatie, bekappen, huisvesting, geneeswijzen, etc.).

Datgene wat we al jaren graag wilden laten zien op EquiDay, maar wat nog niet eerder lukte is bitloos mennen. Ik men zelf bitloos. Met mijn shetty is dat niet echt een indrukwekkende show. Maar dit jaar hebben we zelfs 2 bitloze menners op ons programma staan, waarvan er één zelfs uit Engeland overkomt met zijn paard.

Over internationaal gesproken: toen we hoorden dat Chris Irwin wel interesse had om naar EquiDay te komen, waren we natuurlijk gelijk enthousiast. Met zijn duidelijke visie over het gebruik van lichaamstaal en lichaamsbuiging, heeft hij een fijn verhaal te vertellen.

Nadat we ieder jaar overspoeld werden met e-mails van paardenliefhebbers die graag een demo vrijheidsdressuur wilden geven, organiseren we dit jaar voor het eerst een echte Vrijheidsdressuurchallenge. Uit een lijst van 30 aanmeldingen(!) zijn de vijf beste kandidaten geselecteerd. Deze deelnemers worden tijdens challenge beoordeeld op zowel basisvaardigheden als op show. We zijn erg benieuwd wie de winnaar gaat worden dit eerste jaar!

Al met al is er de hele dag van alles te zien en te doen. Het zal nog niet meevallen om keuzes te maken in het uitgebreide programma. En mocht je je toch vervelen? Dan kun je nog meedoen aan diverse workshops, stands bezoeken of een lezing bijwonen. Succes met kiezen en tot ziens op 11 april, tijdens EquiDay!

Groetjes, Sandra & Eveline

Je kunt hier je tickets bestellen in de voorverkoop, voor €10,-. Aan de kassa kosten ze €12,50, dus profiteer nog gauw van deze korting.


Horse in Mind zal ook op de EquiDay aanwezig zijn met een stand. Je vindt ons in hal 3! Kom gezellig even langs en maak gelijk kans op een leuke verrassing.

Fotograaf van de uitgelichte afbeelding: Dyonne Bos