fbpx

Gratis masterclass over de kracht van voeding

Je doet ongetwijfeld je uiterste best om zo goed mogelijk voor je paard te zorgen. Toch komt het wel eens voor dat je paard kwaaltjes heeft of zelfs serieuze problemen krijgt. Je kunt er gewoon de vinger niet op leggen! Of het blijft maar terugkeren, ondanks behandeling… Herkenbaar?

Voeding speelt een grote rol bij veel kleine en grotere kwalen. Denk aan eczeem, hoefbevangenheid, hoesten, slechte mest en kolieken. Maar ook schimmelplekjes, jeuk of slechte hoornkwaliteit van de hoeven. Samen met huisvesting speelt voeding de grootste rol in de algehele gezondheid van het paard. Dus na het succes van de vorige masterclass over huisvesting, gaan we nu vier dagen in het onderwerp voeding duiken!

Wil je weten hoe jij het dieet van je paard kunt optimaliseren, zodat hij er maximaal profijt van heeft? Meld je dan nu gratis aan voor de masterclass: Paardenvoeding onder de loep van 6 tot en met 9 september.

gezonde paardenvoeding, cursus

“Waarom zou je paarden beter maken, als je er ook voor kan zorgen dat ze niet ziek worden!”
– Jantine Steehouder

Inschrijven is niet meer mogelijk

Wat zeggen anderen over eerdere masterclasses van Horse in Mind?

Wat fijn dat je deze masterclass aanbiedt, en wat heb je hem mooi samengesteld. (…) Ik heb met plezier naar je masterclass gekeken, en ik ben vooral ontzettend blij dat er zoveel mensen aan meedoen en betere leefomstandigheden voor hun paarden willen organiseren. Wat een feest!

Caroline

Deelnemer

Erg leuke en inspirerende masterclass! Ga er zeker mee aan de slag, plan ligt al helemaal klaar, nu alleen nog alles voor elkaar zien te krijgen 😉

Hillegonda

Deelnemer

Helder, enthousiast en zeer inspirerend. Mijn paarden gaan zeker veel plezier beleven aan de ideeën, tips, uitleg en inspiratie die ik van Rianne gehad heb. Helemaal top! Ik heb een blank canvas om mee te beginnen dus ik ga aan de slag voor mijn harige vrienden en vriendinnetjes!

Lonneke

Deelnemer

Wat weet jij van paardenvoeding? Weet je precies wat je je paard voert om welke reden? Hoe je kwaliteit van hooi beoordeeld en hoe je etiketten leest? Of voer je wat er op stal voorhanden is? Of om wat de verpakking belooft? Geen man overboord als dat het geval is natuurlijk! Voeding is een complex onderwerp waar veel over te vertellen is.

Er worden helaas nog veel fouten gemaakt met voeding. De meeste fouten ontstaan door kennisgebrek, verkeerde voorlichting of misinformatie op het internet en social media.

Ik heb een paar vragen aan je:

N

Heeft jouw paard overgewicht, hoefbevangenheid of insulineresistentie?

N

Heeft je paard heeft regelmatig kleine kwaaltjes zoals huid-/(ver)haarproblemen, natte mest of een hoestje?

N

Voer je gewoon het hooi en/of de brok die op stal voorhanden is, maar weet je niet zo goed waarom?

N

Koop je (als je heel eerlijk bent) supplementen een beetje op de gok, omdat ze beloven een probleem te verhelpen?

N

Weet je al wel wat van paardenvoeding, maar wil je je kennis verdiepen?

Is het antwoord op één of meer vragen ‘ja’? Dan is de gratis masterclass ‘Paardenvoeding onder de loep’ precies wat je nodig hebt.

In deze vierdaagse masterclass leer je hoe je je paard op een natuurlijke manier kunt voeren, zodat het optimaal past bij zijn behoefte. Dit zorgt ervoor dat je paard echt fit en vitaal wordt! Wandelende encyclopedie en voedingspecialist Jantine Steehouder en managementexpert Rianne Dekker leren je wat het ideale dieet is voor een paard. Niets wordt overgeslagen: we beginnen bij ruwvoer als basis en gaan door tot en met de kruiden, supplementen en veelvoorkomende fabels en feitjes!

Van 6 tot en met 9 september ontvang je iedere ochtend een korte, duidelijke video in de besloten Facebook groep – elke dag een ander thema. Dagelijks heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen die we ’s avonds live gaan beantwoorden. En je doet het niet alleen, je doet hem samen met een hele groep fantastische paardeneigenaren, zodat je ook inspiratie en inzichten met elkaar kunt delen.

Op 10 september, de vijfde dag, sluiten we af met een toffe pubquiz en een afterparty. Daarna kun je direct aan de slag met het implementeren van de informatie en tips!

De masterclass start over...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Dit levert deze gratis masterclass jou en je paard op

N

Je weet veel meer over het ideale rantsoen voor paarden

N

Je paard ontwikkelt een gezonder lichaam door een passend dieet

N

De voeding past beter bij de (oer)behoeften van jouw paard

N

Je kunt je paard veel gerichter ondersteunen bij problemen

N

Je weet waarom je voert zoals je voert

N

Je kunt voeretiketten beter beoordelen en door de marketing heen prikken

N

Krachtvoer wordt bijzaak als je de basis top voor elkaar hebt

N

Je hebt inzicht in veel voorkomende problemen met de spijsvertering

N

Je kunt ruwvoerkwaliteit beter beoordelen

N

Je hoeft niet meer op de gok supplementen te kopen

Inschrijven is niet meer mogelijk

Wie zijn Rianne en Jantine?

Managementexpert Rianne Dekker en voedingsspecialist Jantine Steehouder hebben elkaar zes jaar geleden leren kennen. Door voedingsgerelateerde problemen kwamen ze op dezelfde stal te staan. Ze zijn heel goed bevriend geraakt en houden elkaar scherp op het gebied van management en voeding van paarden. Jantine heeft meerdere specialistische opleidingen gevolgd op het gebied van paardenvoeding en gezondheid. Haar kracht is dat ze niet alleen het probleem oplost dat ze ziet, maar echt naar de dieperliggende oorzaak zoekt en daar voeding op afstemt die zo goed mogelijk past bij de (oer)behoefte van het paard. Rianne is meer all-round opgeleid, onder andere als revalidatietrainer, en vult dit goed aan met veel praktische kennis op het gebied van management, voeding en huisvesting bij paarden.

Jantine Steehouder, masterclass paardenvoeding

Hoe de ziekte van Lyme meer inzicht gaf

Jantine: “Jaren geleden ben ik gediagnosticeerd met de ziekte van Lyme. Deze diagnose was voor mij het startpunt om mijzelf te gaan verdiepen in mijn gezondheid. Ik kwam erachter dat de rol van voeding ondergewaardeerd wordt en er nog veel te weinig kennis is over het belang van gezonde voeding. Naarmate mij steeds duidelijker werd wat dit voor mijn gezondheid betekende, ben ik gaan onderzoeken hoe dit voor paarden zit.

Mijn Tinkermerrie Paddy (zij is inmiddels helaas ingeslapen) was hierin mijn grote leermeester. Ze had veel problemen waar eigenlijk niet echt een oorzaak voor te vinden was. Door haar spijsvertering en andere stofwisselingsprocessen onder de loep te nemen heb ik mijzelf nog meer verdiept in gezonde paardenvoeding. Dit bracht ons zoveel dat ik alleen maar gemotiveerder raakte om hier verder in door te leren. Uiteindelijk heb ik mijzelf gespecialiseerd in (darm)revalidatie. En ben ik inmiddels Lyme-vrij!”

Mijn paard kon nooit meer op een normaal dieet staan

Rianne: “Acht jaar geleden was mijn toenmalige paard Casindy ziek. Ik kreeg van de dierenkliniek te horen dat mijn paard nooit meer op een normaal dieet staan van hoofdzakelijk hooi kon staan. Daar wilde ik niet in geloven. Ik ben mijzelf helemaal gaan vastbijten in voeding en kwam er achter dat met het juiste hooi, de juiste bijvoeding en aanvullingen ik nog heel veel kon verbeteren.

Na een tijdje had ik haar weer volledig op een normaal dieet en ze werd klachtenvrij! Kort daarna leerde ik ook Jantine kennen. Ze heeft mij nóg meer geleerd over wat natuurlijke en gezonde voeding eigenlijk inhoudt. Er ging er een wereld voor mij open.”

Rianne Dekker

Leer van hun lessen

Omdat het niet nodig is dat je het wiel helemaal opnieuw uitvindt, willen Rianne en Jantine graag hun kennis delen op dit vlak. Normaal gesproken delen zij zulke uitgebreide topics alleen in betaalde cursussen of het membership van Horse in Mind. Maar dit onderwerp ligt hen zó na aan het hart, dat ze er een vierdaagse gratis masterclass van gemaakt hebben.

Doe jij mee?

Twijfel je nog?

Misschien vraag je je toch nog af of het wel iets voor jou is. Daarom heb ik de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je een andere vraag? Mail dan gerust even naar info@horseinmind.nl.

Ik weet echt he-le-maal niks van paardenvoeding, is het dan geschikt?

Dan is deze masterclass echt een absolute aanrader. Doordat we echt bij de basis beginnen (ruwvoer) en zo toewerken naar de aanvullingen en supplementen weet je na deze vier dagen heel goed waar je op moet letten. De perfecte start van je ‘paardenvoeding-kennis’!

Ik weet al veel van voeding, is het dan geschikt?

Dat is lastig te zeggen zonder te weten hoe en waar je deze kennis vergaard hebt. De masterclass is gericht op particuliere eigenaren, niet op (voeding)professionals. Ben je al jarenlang voedingsspecialist? Dan denk ik dat deze masterclass niet voor jou is. Jantine en Rianne zorgen er wel voor dat er echt waarde en een stukje diepgang in deze masterclass zit, zodat paardeneigenaren nog beter voor hun paard kunnen zorgen. En als blijkt dat je het al wist is het een mooie bevestiging van je kennis, toch?

Mijn paard staat in pension, heeft het dan wel zin als ik mee doe?

Uiteraard! Ook als je de kennis en inspiratie niet meteen in praktijk kunt brengen, is het hartstikke waardevol voor de toekomst van jou en je paard. En denk eens buiten de lijntjes: misschien kun je jouw stalhouder of stalgenootjes ook vragen om mee te doen? Samen is het nog leuker en wie weet blijkt er dan toch het een en ander mogelijk om de voeding van jouw paard te verbeteren.

Ik heb geen (eigen) paard, is het dan wel geschikt?

Ja hoor, de masterclass is geschikt voor iedereen die zich graag verdiept in paardenwelzijn en meer wil weten van optimale voeding. Wie weet komt de kennis in de toekomst nog goed van pas!

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de masterclass?

Elke ochtend staat er een nieuwe video klaar in de Facebook groep, deze duren zo’n 20-25 minuutjes. Daarnaast is het maar net hoeveel tijd jij er in wil steken. Als je ook aanwezig bent bij de live Q&A’s ’s avonds en actief bezig gaat met de lesstof investeer je weliswaar wat meer tijd, maar levert het je ook nog véél meer op!

Moet ik de masterclass per se via Facebook volgen?

Via Facebook haal je er wel het meeste uit natuurlijk, omdat je de masterclass dan volgt samen met andere toegewijde eigenaren die hun inspiratie en inzichten delen! Eventueel kun je een tijdelijk account maken puur en alleen voor de masterclass. Maar als je dat niet wilt is er nog een oplossing. Aan het begin van de week zul je een link ontvangen naar een pagina waar elke dag de nieuwe video’s aan toegevoegd worden. Zo kun je hem toch volgen buiten Facebook om.