fbpx

#131 Groei en groeischijven van paarden – Zefanja Vermeulen

door | 3 mei 2023

Hoe zit het nou eigenlijk met inrijden en belasting van jonge paarden? Wat is de juiste leeftijd? En hoe zit het met de groeischijven? Om dit beter te begrijpen legt anatomie- en biomechanica expert Zefanja Vermeulen in deze aflevering aan je uit wat een groeischijf precies is, waar ze zitten en wat er gebeurt als ze ‘sluiten’. Ze gaat in op veelgestelde vragen als: Wat gebeurt er als je te jong belast en hoe oud is dat? Hoe dragen huisvesting en voeding bij aan de gezondheid van de groeischijven? Echt een mooi gesprek over jonge paarden en bijbehorende anatomie. Hieronder vind je de afbeelding met het schema waar Zefanja het over had in de podcast.

Voor Horse in Mind Community leden hebben we iets heel gaafs! Een hele middag botjes kijken en kraakbeen en groeischijven zien en voelen bij Zefanja op locatie. Hou de community in de gaten voor de mogelijkheid tot inschrijven binnenkort! Ben je nog geen lid van de community? Klik hier voor alle info en aanmelden: https://bit.ly/3Y36tvm

holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *