fbpx

#74 Hoefkatrolontsteking of 'palmair hoefpijnsyndroom' bij paarden - Remco Sikkel

11 Augustus 2021 - de Paardenpodcast

Hoefkatrolontsteking of HKO is een verzamelnaam voor aandoeningen in het hoefkatrolgebied van de hoef van het paard. Maar er zit verschil tussen ‘klinische hoefkatrolontsteking‘ en hoefkatrolontsteking die met röntgen is vastgesteld. Die klinische variant is belangrijk om even op in te gaan. Het kan namelijk goed zijn dat er dan geen sprake is van HKO, maar van ‘palmair hoefpijnsyndroom’ ofwel PHPS. Remco Sikkel is ervaren bekapper en auteur van een boek over hoefkatrolontsteking. Je hebt hem al twee keer eerder kunnen horen, in aflevering 19 en 32, over hoefbevangenheid. In deze aflevering gaan we in op zowel HKO als PHPS. Hoe kun je hoefkatrolontsteking voorkomen? Hoe kun je het behandelen? En wat kun jij als eigenaar betekenen voor je paard? Je hoort het in deze aflevering!

Je luistert deze aflevering natuurlijk ook makkelijk via Spotify, Apple podcasts of een andere podcast app.

Benieuwd naar het boek van Remco? Klik hieronder om hem aan te schaffen.

Hier kun je gratis de shownotes downloaden van aflevering 74 over hoefkatrolontsteking en PHPS. Hierin zit een handige samenvatting en de belangrijkste tips en inzichten ter voorkoming en behandeling.

Let op: de download opent op dezelfde pagina, dus als je ondertussen de podcast aan het luisteren bent, dupliceer je tabblad dan even, of sla de pdf op en klik dan op ‘vorige’.

Als je de shownotes downloadt kun je mails ontvangen van Horse in Mind (over paardenwelzijn en de podcast). Super interessant! Uitschrijven kan natuurlijk te allen tijde.

hoefkatrolonsteking of palmair hoefpijnsyndrroom
holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.