fbpx

#134 Omgaan met spanning bij paarden – Manon Schenk

door | 1 jun 2023

Het ene paard is van niks bang en een ander raakt juist heel snel in de stress. Hoe ga je daar mee om? Ik sprak Manon Schenk over omgaan met spanning bij paarden. Het is namelijk heel goed mogelijk om je paard van jongs af aan (maar ook ouder) om te leren gaan met spannende situaties of stress. Als je ze leert hoe ze spanning kunnen laten afvloeien loopt dat emmertje steeds minder snel over. Manon legt in deze aflevering uit hoe ze te werk gaat om spanning bij paarden te verminderen, welke factoren daar allemaal van op invloed zijn en welke tools er zijn om zelf je paard te helpen, thuis of op buitenrit. Veel plezier met luisteren!

Manon is ook spreker op het online event Paardvriendelijk Presteren van 22 t/m 25 juni. Daar ga ik met haar in gesprek over prikkelverwerking bij jonge paarden, als gezonde basis voor hun latere leven als recreatie- of sportpaard.

Tickets zijn nu nog tijdelijk met 40% early-bird korting verkrijgbaar! Klik hier voor alle info

holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *