Paardenrevalidatie Summit
Dé online summit over duurzame paardenrevalidatie vanuit een multidisciplinaire aanpakBekijk onbeperkt de opnames van alle presentaties!
Paardenrevalidatie – een traject om jouw paard weer blij en gezond te krijgen, waarvan het belangrijk is dat het echt goed en duurzaam gebeurt.
Als eigenaar wil je niets liever dan jouw paard gezond en gelukkig zien, toch? Super vervelend dus als er toch een revalidatietraject nodig is… Wat houdt het eigenlijk in, het revalideren van een paard? Vaak denk je bij revalidatie direct aan het herstellen van blessures, zoals peesblessures of hoefkatrolontsteking. Echter houdt paardenrevalidatie veel meer in dan dat! Een gerevalideerd paard is niet alleen een paard zonder zichtbare of actieve blessure – goede revalidatie zorgt er ook voor dat de kans op terugval zo klein mogelijk is.
Heel veel paarden hebben nog geen blessure, maar vertonen wel al problemen als (grote) onbalans, een verstrakt lichaam, ongelijke hoeven, moeilijk te rijden of vage onregelmatigheden. Als je dán al op zoek gaat naar de oorzaak en revalidatiegericht gaat behandelen en trainen kun je blessures voorkomen. Fijn voor jou, je paard én je portemonnee.
In dit summit komen diverse experts aan het woord over alle facetten van paardenrevalidatie. Van diagnostiek tot behandeling en training. Zowel voor eigenaren van paarden met een blessure, als voor eigenaren die het willen voorkomen.
Op 14, 15 en 16 mei vond de eerste online Paardenrevalidatie Summit plaats. Je kunt de opnames nog bekijken! Bestel je ticket en krijg direct toegang.

Klik op de knop om direct je ticket te kopen en de opnames te bekijken
Deze onderwerpen komen aan bod
Hoe zorg je voor duurzame revalidatie?
Wanneer revalideer je een paard wel of niet?
Een revalidatieplan opstellen
Diverse behandelmethodes bij acute blessures
Ondersteunende therapieën tijdens de revalidatie
De ideale huisvesting tijdens revalidatie
De rol van voeding bij revalidatie
Het effect van gezonde fascia
Hoe gaat revalidatietraining in zijn werk?
Mentale gezondheid van revalidatiepaarden
Deze sprekers waren aanwezig












Bestel je ticket en wees er bij
Het programma
Vrijdag 14 mei
09:30 - 11:00 Opening Summit + 'Het belang van een multidisciplinaire aanpak' - Rianne Dekker
14:00 - 15:30 Huisvesting van je paard als ondersteuning van revalidatie - Tamara Dorresteijn
19:30 - 20:00 Live interview met Thirza Hendriks - Hoe beoordeel je belastbaarheid?
In dit live interview ga ik (Rianne Dekker) in gesprek met gangen- en revalidatiespecialist Thirza Hendriks. Hoe bepaal je of een paard wel of niet te revalideren is? Waar let je op en hoe bepaal je het actieplan? En hoe beslis je eigenlijk of een paard belastbaar is of niet?
20:00 - 20:30 Live interview met Hester Bouwman - Hoe gaat opvang van (revalidatie)paarden in zijn werk?
Hester Bouwman is oprichter van Stichting Dimarte, het goede doel dat wij gekozen hebben om te steunen tijdens dit summit. Stichting Dimarte vangt paarden met uiteenlopende problematiek op, revalideert en bemiddelt waar mogelijk. In dit live interview ga ik (Rianne Dekker) met Hester in gesprek over hoe het opvangen van (revalidatie)paarden bij hun in z’n werk gaat. En hoe is het eigenlijk voor de paarden, mentaal gezien? Waar moet je rekening mee houden in het traject naar gezondheid?
Zaterdag 15 mei
09:30 - 11:00 De rol van voeding in revalidatie - Jantine Steehouder
13:00 - 14:00 Wat doen de Vitafloor trilplaat en aquatrainer voor je revalidatiepaard? - Fenna Elzinga
Beschrijving volgt nog
15:00 - 15:45 High Power Lasertherapie bij blessures - Emma Blijdenstein
Beschrijving volgt nog
16:00 - 17:30 Hoefbalans in functie van lichamelijke balans - Anne Schuite
Hoefgezondheid en beenstanden, waaronder de hoef-beenbalans, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kunnen van een wisselwerking spreken. Een probleem in lijf of benen kan voor een verkeerde hoefbalans en hoef-beenbalans zorgen, maar andersom kan een probleem in de hoef ook voor een scheve stand en problemen in het lichaam zorgen. Paarden kunnen bijvoorbeeld door pijn in een deel van de hoef gaan compenseren om het te ontzien, waardoor er een standverandering ontstaat, die op zijn beurt dan weer zorgt voor een scheve belasting en groei van de hoef. Vanuit de hoefverzorging kun je (of je bekapper) hier heel stapsgewijs en planmatig mee aan de slag, ik neem je graag mee door deze stappen.
19:30 - 21:00 Veerkracht in de fascies - Karin Leibbrandt
Zondag 16 mei
09:30 - 11:00 Het effect van controle en keuzevrijheid op de revalidatie - Jolien Dalenberg
13:00 - 14:00 Casus È la Vita: van geblesseerd paard tot succesvolle revalidatie - Alexandra van der Hout
15:00 - 16:30 Trainen van een hypermobiel paard: het pad naar balans en stabiliteit - Liesbeth Jorna
19:30 - 20:30 Afsluiting summit
Bestel je ticket
Bestel nu je ticket voor de allereerste online Paardenrevalidatie Summit en bekijk onbeperkt alle de opnames van de presentaties.
Kosten voor je passe-partout: € 79,-

Horse in Mind steunt Stichting Dimarte
Stichting Dimarte vangt paarden met uiteenlopende problematiek op om ze te revalideren of een prachtige oude dag te geven. Paardenwelzijn staat hoog in het vaandel! Tijdens het afrekenen kun je ervoor kiezen om € 2,50 te doneren aan dit mooie goede doel. Alvast enorm bedankt namens Stichting Dimarte!

Twijfel je nog?
Misschien vraag je je toch nog af of het wel iets voor jou is. Daarom heb ik de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je een andere vraag? Mail dan gerust even naar info@horseinmind.nl.
Wat als ik niet live bij alle presentaties kan zijn?
Geen probleem, zo snel mogelijk na elke presentatie komt er een link naar de opname beschikbaar. Die kun je dan kijken wanneer het jou uitkomt! De opnames blijven onbeperkt toegankelijk.
Mijn paard heeft geen blessure, is het dan ook interessant?
Jazeker. In de summit komt ook veel informatie aan bod die je gaat kunnen helpen om blessures te voorkomen! Daarnaast kun je de kennis maar beter al op zak hebben vóórdat je paard onverhoopt een blessure oploopt, toch?
Ik heb geen (eigen) paard, is het dan wel geschikt?
Het online Paardenrevalidatie Summit is eigenlijk geschikt voor iedereen die meer wil weten over het revalideren van paarden, maar ook juist over het voorkomen van revalidatie! Ook als je geen (eigen) paard hebt, kan de kennis later nog goed van pas komen.
Wat is het programma van de Paardenrevalidatie Summit?
Er is op dit moment nog geen programma bekend, maar er zal elke ochtend, middag en avond sowieso een presentatie zijn. Zodra er meer bekend is van de tijden en sprekers plaatsen we het op deze pagina.
Kan ik ook een ticket kopen voor maar één van de drie dagen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. We hebben de summit zo ingedeeld dat alle belangrijke facetten aan bod komen en we zouden het zonde vinden als je daar een deel van misloopt 🙂