fbpx

Paardentraining Seminar

Het online seminar op 29, 30 en 31 oktober om jouw training nog leuker en effectiever te maken! Met presentaties van ervaren instructeurs en trainers.

Bestel je ticket en wees live bij de presentaties of kijk de opnames achteraf onbeperkt terug

Koop je ticket

Het seminar begint over...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Trainen met je paard doe je natuurlijk om plezier te hebben met je paard, maar vaak ook met een doel:

N

Je wil je eigen skills als ruiter en trainer verbeteren

N

Je wil je paard helpen fitter en sterker te worden

N

Je wil je hoofd lekker leeg maken in een bosrit

N

Je wil de connectie tussen jou en je paard verbeteren

Of een combinatie hiervan!

Als je de samenwerking en training met je paard wil verbeteren is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende aspecten die daarbij komen kijken. Zo kun je meer leren over de invloed van jou als ruiter, ontdekken hoe je paard precies leert, hoe je de training begrijpelijk en leuk maakt of leren hoe optimaal gezonde beweging er uit ziet.

In het online Paardentraining Seminar op 29, 30 en 31 oktober staan er verschillende ervaren instructeurs en trainers voor je klaar om je hiermee te helpen. Om de training met jouw paard naar een volgend niveau te tillen! Of het nu gaat om een fysiek gezonder of mentaal veerkrachtiger paard of een betere band tussen jullie.

Volg online LIVE de presentaties en stel jouw vragen. Of kijk later de OPNAMES op een moment dat jou uitkomt.

Bestel nu jouw ticket en wees erbij!

Paardentraining, paarden trainen

Klik nu op de knop om direct je ticket te bemachtigen

Krijg toegang tot alle live presentaties en de opnames

Super dankjewel voor dit summit! Heel leerzaam en duidelijk uitgelegd. De plaatjes, filmpjes en attributen maakte het voor mij heel duidelijk.

Susanne

Deelnemer Paardenrevalidatie Summit

Veel opgestoken, vakkundige sprekers, werd er enthousiast en blij van.

Laura

Deelnemer Paardenrevalidatie Summit

Deze onderwerpen komen aan bod

N

Wat is correcte en gezonde fysieke training van je paard?

N

Manieren om je training leuker en begrijpelijker te maken

N

Hoe jouw ruiterzit de balans van het paard beïnvloedt

N

Je paard in balans krijgen aan de enkele longe

N

De voordelen van grondwerk met je paard

N

De ins en outs van correcte buiging onder het zadel

N

Omgaan met trauma’s en gedragsproblemen

N

Het trainen van medewerking bij medische handelingen

N

Grondwerk met je paard met positieve bekrachtiging

Deze sprekers zitten voor je klaar

Rianne Dekker, seminar paardentraining
Mireille den Hoed, paardentraining seminar
Tessa Roos, paardentraining seminar
Karin Leibbrandt, paardentraining seminar
Anne loosveld, ruiter mindset
Liesbeth Jorna, paardentraining seminar
Inge Teblick, paardentraining
Zoe van Mourik, paardentraining seminar
janneke koekhoven, paardentraining

Bestel nu je ticket en wees er ook bij!

Al meer dan 175 deelnemers gingen je voor

Het programma

Hier vind je het programma van het Paardentraining Seminar. Alle presentaties worden online en live gegeven. Je kunt je vragen stellen via een chat en alle presentaties kun je achteraf nog eens terugkijken wanneer het jou uitkomt.

Vrijdag 29 oktober

09:30 - 10:00 Opening + 5 Inzichten die ik heb opgedaan uit paardentraining - Rianne Dekker
Rianne Dekker stelt zichzelf en Maartje Pol voor, de twee hosts die je veel zult zien tijdens dit seminar. Daarna geeft Rianne een korte inleidende lezing over de inzichten die zij heeft opgedaan uit paardentraining en waaruit dit seminar is ontstaan. Rianne is eigenaresse van Horse in Mind en is zeer all-round opgeleid. Ze heeft gewerkt als revalidatietrainer en bekapper, maar heeft zich ook uitgebreid verdiept in houding en zit en trainingsmethodes.
 
Over haar lezing:
“Door de jaren heen heb ik best veel verschillende paarden getraind, fouten gemaakt, mijzelf ontwikkeld als trainer en ruiter, en mijn eigen weg gevonden tussen de vele methodes en ‘waarheden’ die er zijn. In dit korte openingswebinar van het Seminar deel ik met je wat vijf bijzondere inzichten zijn die ik heb opgedaan uit het trainen van paarden.”
10:15 - 11.30 4 Mindset technieken voor een positievere en effectievere training - Anne Loosveld
Anne Loosveld is sportpsycholoog voor ruiters en heeft jarenlange ervaring in lesgeven en coachen. Ze helpt ruiters om met plezier, focus en zelfvertrouwen te rijden.
 
Over haar lezing:

“Ik help ruiters die worden tegengehouden door hun onzekerheid en twijfels. Veel ruiters hebben de lat erg hoog en vinden dat ze alles perfect moeten doen voor hun paard. Dit geeft vaak veel spanning en druk die ten koste gaat van de verbinding met het paard omdat de ruiter erg in zijn hoofd zit. Ik leer deze ruiters hoe ze weer ontspannen en met plezier met hun paard kunnen werken.

In dit webinar leer ik je de 4 technieken die je nodig hebt om met focus en ontspanning met je paard te kunnen werken. Je ontdekt hoe je gedachten je gevoel bepalen en waarom je je soms zo onzeker en klein voelt. Ik leer je de belangrijkste trucs om je zenuwen onder controle te krijgen waardoor je veel positiever en effectiever je paard traint.”

14:00 - 15:30 Praktische oefeningen voor omgaan met angst voor paard en ruiter - Monya Spijkhoven

Monya Spijkhoven van de Gelukkige Ruiter Academie is spreker op het Paardentraining Seminar en gaat je helpen met angst en onzekerheid.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Over haar presentatie:
“Monya geeft je in deze lezing vier concrete oefeningen die je meteen gaan helpen je angst of onzekerheid te overwinnen. Ze legt ze stap voor stap uit. Deze kunnen helpen bij het opstijgen, bij leren buiten te rijden of bij het rijden als het spannend wordt. Ook vertelt ze je over een toffe do-it-yourself obstakeltraining waardoor je eigenlijk aan alles tegelijkertijd werkt op een leuke manier.”

19:30 - 21:00 Zo maak je 'serieuze' training makkelijker en leuker - Liesbeth Jorna

Liesbeth Jorna is de oprichter van Sport & Horsemanship United en tevens Licensed Dressage Naturally Instructor, ORUN**** Instructeur, (ex) ZZ-licht jury en specialist op het gebied van biomechanica, gedrag en horsemanship. Zij leert ruiters om op een paardvriendelijke en gezonde manier hun paard op te leiden en te trainen. Meer weten? Download een gratis film, challenge en ebook op www.sporthorsemanshipunited.nl

Over haar lezing:
“Heb jij ook wel eens het gevoel dat je paard de training niet altijd zo leuk vindt? Of zo’n ongemakkelijk gevoel van spijt als je niet zo aardig tegen je paard bent geweest, hem hard hebt laten werken of veel grote hulpen hebt moeten geven om iets gedaan te krijgen? In deze lezing krijg je voorbeelden van hoe voor jezelf en vooral ook voor je paard de training makkelijker en leuker kan maken, met bovendien (in de praktijk bewezen!!) sneller en betere resultaten.”

Zaterdag 30 oktober

09:30 - 11:00 Workshop: Help je paard in balans met een lichte, functionele zit - Tessa Roos

Tessa Roos van Rijkunst in Beweging is zeer ervaren instructrice en gespecialiseerd in ruiterzit en biomechanica van paard en ruiter. Tijdens dit seminar kun je lekker praktisch aan de slag met jouw zit in deze workshop!

Over haar workshop:
Jouw balans als ruiter heeft veel invloed op je paard, maar andersom is dat ook zo. Op een paard dat uit balans is, is het veel lastiger om zelf correct te zitten. Als je een paard rijdt dat zijn balans nog vaak verliest, zit je in feite op een paard dat nog aan het leren is om een ruiter te dragen. Dus hij draagt zichzelf en zijn ruiter soms wel, en soms niet. Dat is heel normaal in het trainingsproces, maar kan wel tot een vicieuze cirkel leiden, waarbij jullie elkaar uit evenwicht brengen.

Je zult daarom een positie moeten vinden waarin je je balans kunt behouden, zo onafhankelijk mogelijk van de balans van je paard, waarin hem kunt helpen met stabiliseren als dat nodig is. En dat is precies waar ik je bij ga helpen in mijn webinar over wisselwerking tussen de ruiterzit en de balans van het paard! We duiken niet alleen in de theorie, maar doen ook samen een aantal basisoefeningen voor een lichte, functionele zit: praktische informatie waar je direct mee aan de slag kunt!”

13:00 - 14:00 Omgaan met trauma en gedragsproblemen bij paarden - Zoë van Mourik

Zoë van Mourik maakt zich al haar leven lang hard voor getraumatiseerde en feral/wilde paarden. Werken met deze paarden is waar Zoë’s absolute passie ligt. Al meer dan 20 jaar houdt ze zich bezig met paardengedrag, emoties, instincten, gedragsproblemen en zwaar getraumatiseerde paarden. Op dit seminar zal ze een presentatie geven over het omgaan met deze paarden.

“Werken met een zwaar getraumatiseerd of feral paard kan een onmogelijke opgave lijken. We weten niet waar te beginnen, welke methodiek te volgen, of zijn te veel bezig met wat het paard heeft meegemaakt waardoor vermenselijken er snel insluipt. Door gedrag en emotie van elkaar te (leren) onderscheiden en ons meer bewust te zijn van onze invloed hierop, zijn we in staat om (gedrags)problemen in paarden te verminderen en zelfs weg te nemen. Door minder gebruik te maken en afhankelijk te worden van tools en meer te gaan werken met lichaamstaal en energie, versterk je de communicatie én band tussen jou en het paard.”

15:30 - 17:00 Coöperatieve medische zorg - Janneke Koekhoven

Janneke Koekhoven is instructrice en werkt met positieve bekrachtiging en volgens het ‘force-free’ principe. Haar lezing tijdens dit seminar gaat jou helpen om zonder gevecht, mét medewerking van jouw paard, ‘vervelende’ medische handelingen uit te voeren.

Over haar lezing:
“Sommige dingen moeten nou eenmaal gebeuren, of je paard het nou wilt of niet. Denk aan de hoefsmid, ontwormingen of vaccinaties. Janneke gaat je vertellen hoe je ook dan tóch zo veel mogelijk keuzevrijheid aan je paard kan geven. Ze gaat het hebben over onder andere stressdrempels, ‘gradaties van vrijheid’ en de startknop van je paard. Deze manier van trainen wekt ontzettend veel (zelf)vertrouwen op bij je paard, en het zal je verbazen hoe je paard op de langere termijn jou steeds vaker het voordeel van de twijfel zal geven. Zelfs, of júíst, in een benarde situatie.”

Zondag 31 oktober

09:30 - 11:00 Correcte buiging tijdens het rijden - Karin Leibbrandt

Karin Leibbrandt, bekend van 4DimensionDressage en Equicare Plus, is dierenarts en revalidatietrainer en heeft inmiddels vele jaren ervaring met zowel trainen als lesgeven.

Over haar lezing:
“Heb jij ook geleerd dat een paard “een beetje naar binnen moet kijken”? En heb je je wel eens af gevraagd waarom dat zo is en OF dat eigenlijk wel zo is? Het antwoord kan ik alvast verklappen: nee, dat klopt niet in het begin van de opleiding van je paard. En ja, dat klopt wel als het paard verder in de training is!

Dus, hoe zit dat nu? Wanneer laat je een paard naar binnen kijken en wanneer niet? Alles hangt af van de correcte zijdelingse buiging oftewel de ‘lateroflexie’. Wil je weten hoe het precies zit? Zorg dan zeker dat je bij deze presentatie aanwezig bent.”

13:00 - 14:30 Spelenderwijs sterker worden - Inge Teblick

Inge Teblick, bekend van de boeken ‘Grondwerk met paarden’ en ‘Denkwerk’, is onder andere gedragsanalist, trainer en instructeur. Ze zoekt naar manieren om het leven van paarden te verbeteren, gebaseerd op de principes van game design (recht op autonomie, meesterschap, zingeving, verbondenheid – maar dan niet als fluffy roze eenhoorns; wel gewoon motivatiewetenschap). In dit seminar geeft ze een lezing over grondwerk om je paard sterker te maken, met gebruik van positieve bekrachtiging.

Over haar lezing:
“Als we denken aan een paard fysiek sterker maken, dan denken we meer aan het vormen van z’n lichaam en zelfhouding dan aan wat hij er zelf wel van vindt. Je paard begrijpt het doel van je oefeningen niet, en dus moet je hem vertellen dat ‘het nu eenmaal moet’. Dus hoe kunnen we hem uitdagen om fysiek hard werken toch graag te doen? Inge bekijkt uit welke deelcriteria ‘sterker worden’ mét fun bestaat, en hoe je ze spelenderwijs kan opbouwen.”

15:30 - 17:00 Je paard in balans aan de enkele longe - Mireille den Hoed

Mireille den Hoed, bekend van TAKT Academy, is ervaren revalidatietrainer, instructrice en docente. Ze helpt paarden weer in balans te komen door recht te richten in zowel grondwerk als rijden. Vanaf de grond doet ze dit onder andere aan de longe. Daarover geeft ze tijdens dit seminar een presentatie.

Over haar lezing:
“Ieder paard dat fysiek in orde is en het mentaal durft, zal nageven vanuit activiteit en verticale balans. Of je nu aan de hand werkt, onder het zadel of aan de longe, het werkt allemaal hetzelfde, alleen jouw positie ten opzichte van het paard is anders.

Tijdens dit webinar krijg je een klein stukje theorie over activiteit, richting en gewicht, waarna we aan de hand van foto’s en filmpjes je oog gaan trainen. Het zal een interactieve lezing worden en uiteraard mogen alle vragen gesteld worden.”

19:30 - 20:30 Afsluiting summit
Hosts Rianne Dekker en Maartje Pol vatten de presentaties samen en delen de belanrijkste inzichten uit elk van de lezingen. Ook jij kunt jouw inzichten met de andere deelnemers delen! Zo kun je het geheel nog even goed afsluiten.

Het Seminar begint over...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Bestel vandaag je ticket

Bestel nu je ticket voor het online Paardentraining Seminar en wees live bij de presentaties van vooraanstaande experts op alledrie de dagen.

Je krijgt ook onbeperkt toegang tot alle opnames van het seminar.

Slechts € 79,- eenmalig

paardentraining seminar, paardentraining cursus

Pak ook het kassakoopje mee!

Bij het afrekenen van je ticket kun je eenmalig de opnames van het vorige evenement als kassakoopje toevoegen! Je ontvangt dan alle opnames van het Paardenrevalidatie Summit van afgelopen mei, met maar liefst 12 lezingen over holistische revalidatie, voeding, hoef-beenbalans, fascia, therapieën en meer. Met onder andere Karin Leibbrandt, Anne Schuite, Jantine Steehouder en Liesbeth Jorna! In plaats van € 79,- betaal je vandaag maar € 49,- voor dit pakket.

online summit over paardenrevalidatie

Twijfel je nog?

Misschien vraag je je toch nog af of het wel iets voor jou is. Daarom heb ik de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je een andere vraag? Mail dan gerust even naar info@horseinmind.nl.

Wat als ik niet live bij alle presentaties kan zijn?

Geen probleem, zo snel mogelijk na elke presentatie komt er een link naar de opname beschikbaar. Die kun je dan kijken wanneer het jou uitkomt! De opnames blijven onbeperkt toegankelijk.

Ik doe alleen maar grondwerk, is het dan ook interessant?

Jazeker. In dit seminar zal informatie aan bod komen over zowel rijden als grondwerk, dus ook als je geen ruiter bent is het de moeite waard!

Ik heb geen (eigen) paard, is het dan wel geschikt?

Het online Paardentraining Seminar is eigenlijk geschikt voor iedereen die meer wil weten over het trainen van paarden en het verbeteren van de band tussen mens en paard. Ook als je geen (eigen) paard hebt, kan de kennis later nog goed van pas komen.

Wat is het programma van het Seminar?

Elke ochtend, middag en avond zullen er sowieso een of meer presentaties zijn. Je kunt het exacte programma met tijden vinden door iets naar boven te scrollen op deze pagina.

Kan ik ook een ticket kopen voor maar één van de drie dagen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. We hebben het seminar zo ingedeeld dat alle belangrijke facetten aan bod komen en we zouden het zonde vinden als je daar een deel van misloopt 🙂