fbpx

#81 Trauma's en gedragsproblemen bij paarden

6 Oktober 2021 - de Paardenpodcast

Een paard met een trauma of gedragsprobleem kan lastig zijn om mee om te gaan. Toch is het aan ons als mens om ze te helpen weer vertrouwen te krijgen in mensen. Enkele voorbeelden van gedrag van getraumatiseerde paarden of paarden met gedragsproblemen: aggressief zijn, extreem angstig zijn, helemaal afgestompt zijn en geen contact willen maken of panikeren in bepaalde situaties (denk aan trailerladen, vast staan of bij specifieke objecten). Zoë van Mourik is gespecialiseerd in het trainen van deze paarden. In deze aflevering gaat ze in op voorkomende trauma’s en hoe zo’n trainingstraject dan in z’n werk gaat.

Zoë zal ook spreker zijn over dit topic op het Paardentraining Seminar op 29, 30 en 31 oktober. Klik hier voor informatie en tickets

Je luistert deze aflevering natuurlijk ook makkelijk via Spotify, Apple podcasts of een andere podcast app.

holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.