fbpx

#96 Verzorging van het oude paard - IJsbrand Muller van De Paardenkamp

20 april 2022 - de Paardenpodcast

Dat paarden oud worden, daar kunnen we niet omheen. Wél kunnen we de kwaliteit van leven beïnvloeden in deze laatste jaren. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden met een ouder wordend paard? IJsbrand Muller is beheerder bij Stichting De Paardenkamp en heeft jarenlange ervaring met de verzorging van bejaarde paarden. Op De Paardenkamp staan 120 paarden, waarvan een deel in een Paddock Paradise van 5 hectare. Tweederde van de oude paarden hoeft niet eens bijgevoerd te worden met krachtvoer, zo goed doen ze het op de basisverzorging. In deze aflevering vertelt IJsbrand hoe dat komt.

Nog meer leren over paardenwelzijn? Check de Horse in Mind Community en krijg met code ‘Paardenpodcast’ 10% korting op je eerste termijn.

Foto: Nikki de Kerf

Je luistert deze aflevering natuurlijk ook makkelijk via Spotify, Apple podcasts of een andere podcast app.

holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.