fbpx

#111 Wanneer wel of geen deken op je paard? – Rianne Dekker

door | 18 nov 2022

De weersverwachting voor de komende dagen is rond het vriespunt, brrr… Maar wanneer heeft je paard het nou eigenlijk echt koud? In welke situaties kan een paard prima de winter doorkomen zonder deken en op welke momenten is een beetje menselijke ondersteuning toch wel welkom? In deze korte podcast geef ik je een aantal inzichten en tips omtrent kou en dekens. Ik deel met je wat je allemaal al kunt doen voor je paard vóórdat je naar dekens grijpt, in welke situaties dekens een uitkomst zijn en hoe je kunt bepalen of je paard het te warm of te koud heeft.

Meer leren over paardenwelzijn? Klik hier voor alle informatie over de Horse in Mind Community! Dit is het perfecte moment, want de Horse in Mind Community bestaat precies drie jaar, en daarom kun je nu met korting member worden!

holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.

4 Reacties

 1. Simonette

  Vraagje, mijn paard heeft nooit een deken op , ik overweeg een regendeken om te doen met slecht weer omdat ze geen schuilplek heeft ,moet deze dan af als ze savonds op stal gaat? En als die nat is als ze op stal gaat ?
  Groetjes Simonette

  Antwoord
  • Rianne Dekker

   Hoi Simonette, ideaal is inderdaad wel om hem af te doen als ze op stal gaat. Als hij nat is zou ik hem zeker uithangen over een dekenrek bijvoorbeeld. Op stal is het vaak aardig wat graden warmer dan buiten en bovendien droog, dus de kans bestaat dat het met deken al gauw té warm wordt. Groetjes, Rianne

   Antwoord
 2. Patty

  I speak Spanish ir English ..can i have a tradution? Thanks!

  Antwoord
  • Rianne Dekker

   Hi Patty, unfortunately there’s no English or Spanish spoken podcast from this platform or about this topic, sorry! We might start one in 2023 though 🙂 Perhaps there’s other platforms that do offer Spanish or English information about this topic.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *