fbpx

Fascia, fascinerend en belangrijk weefsel

Webinar - 21 januari 20.00 - duur ca. 90 min - € 17,50

Een van de meest veelzijdige weefsels die het lichaam rijk is

Fascia, ook wel bekend als bindweefsel. Weefsel van ongekend belang voor de stabiliteit en souplesse van het hele lichaam! Van grote spieren tot organen, het heeft invloed op werkelijk alles. Fasciatherapeute Alexandra van der Hout vertelt hierover in dit leerzame webinar.

Je hoort de laatste jaren steeds meer over fascia. Wat is er nou zo bijzonder aan? Fascia is bindweefsel en bevindt zich in het hele lichaam. Zowel om als tussen verschillende structuren en organen! Het is een van de meest onderschatte structuren in een paardenlichaam. Het speelt dan ook een grote rol in de stand, beweging en algehele gezondheid van het paard. Het is wellicht wel een van de meest veelzijdige weefsels die het paardenlichaam rijk is! Een heel fascinerend en belangrijk weefsel dus.

Alexandra zal antwoord geven op verschillende vragen: Hoe zit fascia precies in elkaar en wat maakt het zo belangrijk? Welke factoren hebben er allemaal van invloed op (de gezondheid van) fascia? En ook belangrijk: hoe herken je dan fasciale problemen bij je eigen paard? En wat kun je er aan doen? Je hoort het tijdens dit leerzame, interactieve webinar!

Wat levert dit webinar je op?

  • Je kent het belang van bindweefsel/fascia voor het paardenlichaam
  • Je weet hoe je fascia zo gezond mogelijk kan houden…
  • …en hoe dat bijdraagt aan blessurepreventie
  • Je kunt eerder fasciale problemen herkennen bij je paard…
  • …en je weet wat je er aan kunt doen!

Lekker ontspannen corona-proof vanuit huis, achter je laptop. Er is uitgebreid de tijd voor vragen tijdens het webinar. BONUS: Achteraf krijg je de opname toegestuurd die 14 dagen lang beschikbaar blijft.

Er is een maximum aantal deelnemers, dus bemachtig zo snel mogelijk jouw ticket. Restitutie is niet mogelijk omdat je een unieke kijklink ontvangt. Het staat je wel vrij een vervanger te zoeken.

Datum

Donderdag 21 januari – 20.00 uur – ca. 90min – € 17,50

Ben je member? Dan kun je gratis deelnemen via jouw ledenomgeving.

Wie is Alexandra van der Hout?

Van oorsprong is Alexandra van der Hout humaan fysio- en manueel therapeute, maar al snel kriebelde het om ook paarden te helpen. Een aantal jaar geleden is ze zich daarom gaan verdiepen in technieken om paarden mee te behandelen. Ze is werkzaam als revalidatietrainer en is fasciatherapeute voor paarden, opgeleid door Karin Leibbrandt van Equicare-Plus.

Alexandra van der Hout