fbpx
hypermobiliteit bij paarden

Hypermobiliteit in de praktijk – herkennen en managen

Tegenwoordig zien we steeds meer hypermobiele paarden. In vrijwel alle rassen komt het voor in meer of mindere mate. Hypermobiliteit ziet er niet bij alle paarden hetzelfde uit. De mobiliteit kan op andere plaatsen groter zijn of juist kleiner, als vorm van compensatie. Ook heeft hypermobiliteit niet alleen invloed op het lichaam. Het gedrag van een hypermobiel paard kan ook afwijken.

Door dit tweedelige webinar met Karin Leibbrandt en Tessa Roos ga je hypermobiele paarden makkelijker herkennen én ze beter begrijpen.

In het eerste webinar op 18 januari leggen ze uit wat hypermobiliteit precies is, hoe je (de mate van) hypermobiliteit kunt herkennen, welke gedragingen kunnen horen bij een hypermobiel paard en wat je zelf kunt voelen in de training.

In het tweede webinar op 29 januari zullen ze meer ingaan op het management en de training van een hypermobiel paard. Waar moet je op letten? Train je zo’n paard anders dan stabielere paarden? Ook ontdek je de rol van de ruiter – zeker wanneer die óók hypermobiel is kan trainen best een uitdaging zijn.

Dit levert het je op:

N

Je weet hoe je (de mate van) hypermobiliteit kunt herkennen

N

Je snapt hoe hypermobiliteit invloed kan hebben op gedrag

N

Je begrijpt op welke manier je de training voor een hypermobiel paard kunt aanpassen

N

Je weet wat de invloed van jou als ruiter is op het (hypermobiele) paard

N

Door beter begrip van hypermobiliteit kun je de communicatie met en training van je paard écht verbeteren.

Hier wil ik bij zijn

Data: Donderdag 18 januari & maandag 29 januari om 19.30 uur (ca. 90 minuten)

Je krijgt 1+1 gratis!

Van € 30,–
Voor slechts 15 euro

Inclusief 14 dagen lang toegang tot de opname achteraf.

Let op: Ben je lid van de Horse in Mind Community? Dan kun je je gratis aanmelden via de ledenomgeving.

hypermobiliteit bij paarden

Wie is Karin Leibbrandt?

Karin Leibbrandt van 4DimensionDressage heeft meer dan twintig jaar ervaring als dierenarts, waarvan ze het overgrote deel gewerkt heeft (en nog steeds werkt) in de specialisatie revalidatie. Ze is ervaren trainer, instructrice en myofasciaal release therapeut. Daarnaast is ze ook auteur van het boek ‘Je paard succesvol trainen’ en oprichter van de opleiding Paardenrevalidatietrainer. Ze wil zoveel mogelijk kennis verspreiden over gezonde training, opdat blessures en onherstelbare schade zoveel mogelijk verleden tijd worden. Karin is enorm goed in helder, duidelijk en gestructureerd uitleggen, zodat de informatie optimaal overkomt.

karin leibbrandt

Wie is Tessa Roos?

over tessa roos

Tessa Roos van Rijkunst in Beweging is zeer ervaren instructrice,  gespecialiseerd in ruiterzit en biomechanica van paard en ruiter en is tevens bioloog. Ze geeft lessen en cursussen in grondwerk, rijden en bewustwording voor ruiters. Dit doet ze zowel in lessen met paard, als in lessen met de ‘Joker’ (een mechanisch paard dat door de ruiter in beweging gezet wordt) of ruiterworkshops zonder paard. Tessa is ook docent aan de opleiding Paardenrevalidatietrainer.