fbpx

KPU: de onbekende welvaartsaandoening

Webinar Pick Special - Dinsdag 6 & 13 juli 20.00 - VERPLAATST naar 13 & 20 juli! - € 35,- - inclusief opname & uitgebreid e-book als bonus

Kryptopyrrolurie, oftewel KPU – een onbekend probleem waar heel veel paarden last van hebben!

Heb jij al veel geprobeerd, kom je er niet uit en heeft je paard één of meer van de volgende symptomen: jeuk, huid- of hoefproblemen, spierproblemen, longklachten, suikergevoeligheid, allergieën, (terugkerende) ontstekingen, darmproblemen? De kans bestaat dat er KPU in het spel is. Dan is deze Webinar Pick Special, gegeven door voedingsspecialist Jantine Steehouder, het volgen waard.

KPU is geen ziekte, maar het is een probleem in de stofwisseling van de lever. In Nederland is het euvel behoorlijk onbekend, echter hebben enorm veel paarden er last van. Het is heel vaak het onderliggende probleem (en vaak ook de kernoorzaak) van bijvoorbeeld hoefbevangenheid, eczeem, allergieën en chronische luchtwegproblemen. En het is heel vaak een bijkomstigheid voor paarden die mestwater, diarree, terugkerende kolieken of andere darmproblemen hebben.

Als je paard KPU heeft en het niet adequaat behandeld wordt krijg je soms geen grip op de klachten en zie je dat je paard steeds weer een terugval krijgt of dat de symptomen langzaam verergeren door de jaren heen. Door alle jaren dat Jantine paarden heeft geholpen met revalideren door middel van voeding, heeft ze gemerkt dat het echt heel veel voorkomt. Als de diagnose na een (urine)test dan eindelijk gesteld is, kan dat veel opluchting geven en kan de juiste behandeling eindelijk ingezet worden.

Kortom, het kan echt “the missing link” zijn en het is tijd dat KPU in Nederland een normaal, wijdverspreid begrip wordt! Meld je aan voor deze Webinar Pick Special om er alles over te weten te komen. Op 13 juli geeft Jantine Steehouder een webinar over KPU en een week later is er een uitgebreide Q&A waarin ook casussen besproken worden.

Wat levert dit webinar je op?

  • Je hebt diepgaande kennis van dit nog onbekende stofwisselingsprobleem
  • Je weet wat KPU inhoudt en waar het allemaal invloed op heeft
  • Je weet door welke factoren KPU kan ontstaan
  • Je kunt de symptomen herkennen en op tijd ingrijpen indien nodig
  • Je weet hoe je KPU kunt testen én welke stappen je kunt nemen als de test positief is.

Datum & kosten

Webinar: dinsdag 6 juli 13 juli- 20.00 uur – ca. 120 min.
Opvolgende Q&A met casussen: dinsdag 13 juli 20 juli – 20.00 uur – ca. 90 min.

Kosten: € 35,-

Meld je vandaag nog aan en doe lekker ontspannen mee, corona-proof vanuit huis, achter je laptop. Er is een maximum aantal deelnemers, dus bemachtig zo snel mogelijk jouw ticket.

Ben je member? Dan kun je gratis deelnemen via jouw ledenomgeving.

Bonus

Wil je hem wel zien, maar kun je er niet live bij zijn? Geen probleem! Achteraf krijg je de opname toegestuurd die 14 dagen lang beschikbaar blijft. Dat geldt zowel voor het webinar als de Q&A.

Ook ontvang je na het webinar gratis een uitgebreid e-book over KPU als naslagwerk.

Wie is Jantine Steehouder?

Jantine is gespecialiseerd in voeding voor paarden en richt zich op natuurlijke en biologische voeding in haar webshop Pure Horse. Ze zet zich in voor een voedingsmanagement waarbij je geen problemen oplost, maar ze juist voorkomt. Dankzij haar diepgaande kennis over spijsvertering en stofwisselingsprocessen in het lichaam is ze in staat om echt tot de kern te komen van problemen die zich voordoen. In de Horse in Mind Community zie je haar maandelijks in de Hooked on Horses video, maar ook regelmatig in informatie video’s of webinars. Zij is er voor al je voedingsgerelateerde vragen!

jantine steehouder