fbpx

Paarden beoordelen - hoe doe je dat?

Webinar + Q&A - 2 & 9 maart 20.00 - duur ca. 90 min - € 35,-

Zo herken je een goed gebouwd en mentaal evenwichtig paard

De bouw van een paard is als het fundament van een huis – een heleboel andere kwaliteiten worden er door versterkt of verzwakt. Wil jij leren waar je op moet letten om te zien of een paard correct gebouwd is? Meld je dan aan voor dit webinar en de daaropvolgende Q&A.

Wanneer een paard niet evenwichtig en correct gebouwd is, mist het balans en kun je vaak het gevoel hebben dat je niet lekker kunt rijden. Het gaat moeizaam en soms willen bepaalde oefeningen maar niet lukken. Paarden met een ongebalanceerde bouw zijn ook gevoeliger voor slijtage en hun levensduur kan daar negatief door worden beïnvloed. Je wil dus juist graag een paard dat aan het zogenoemde ‘evenwichtsmodel’ voldoet, een goed fundament heeft en mentaal ook in balans is. Goed bewegen en een ruiter dragen gaan dan makkelijker en bovendien is de kans veel groter dat een paard gezond oud wordt. Maar hoe beoordeel je een paard nu het beste? Daar gaat dit webinar over.

Fokker Kelly van de Ven leert je in dit webinar enkele punten om op te letten om een fysiek correct gebouwd paard te herkennen aan de hand van het evenwichtsmodel. Daarnaast gaat ze ook in op het mentale aspect en wat hierin er nu voor zorgt dat een paard ook daadwerkelijk een fijn paard is om mee te werken of rijden. Zo hoef je bij het kopen van een paard niet alleen op je gevoel te vertrouwen, maar heb je ook enkele zichtbare aanknopingspunten om een paard te beoordelen.

Dit webinar is perfect voor de ruiters en eigenaren die zich hierin ‘beginner‘ voelen en niet goed weten waar ze nu eigenlijk naar moeten kijken. Het webinar wordt een week later opgevolgd door een Q&A waarvoor je ook foto’s van jouw paard kunt inzenden.

Stuur jouw foto’s in voor de Q&A

Het webinar op 2 maart wordt opgevolgd door een uitgebreide Q&A op 9 maart, waarin ook foto’s van deelnemers kunnen worden besproken. Voor die tijd kun je foto’s inzenden van jouw paard als je benieuwd bent hoe het ervoor staat met zijn of haar bouw. Instructies daarvoor krijg je aan het einde van het webinar.

Een ticket is geldig voor zowel het webinar als de Q&A. Van beiden volgen opnames als je er niet bij kunt zijn.

Wat levert dit webinar jou op?

  • Je kent de risico’s van een onevenwichtig gebouwd paard
  • Je kent het ‘evenwichtsmodel’ en snapt nu beter hoe je balans kunt herkennen
  • Je hebt niet langer het gevoel ‘dat je maar wat doet’ als je een paard wil beoordelen
  • Je weet waar je op moet letten om de mentale staat of bepaalde karaktereigenschappen van een paard te herkennen
  • Je weet welke invloed de bouw van je paard heeft op slijtage van zijn lichaam

Lekker ontspannen corona-proof vanuit huis, achter je laptop. BONUS: Achteraf krijg je de opname toegestuurd die 14 dagen lang beschikbaar blijft.

Er is een maximum aantal deelnemers, dus bemachtig zo snel mogelijk jouw ticket. Restitutie is niet mogelijk omdat je een unieke kijklink ontvangt. Het staat je wel vrij een vervanger te zoeken.

Data & kosten

Webinar: dinsdag 2 maart – 20.00 uur – ca. 90min

Q&A: dinsdag 9 maart – 20.00 uur – ca. 90min

Kosten: € 35,-

Ben je member? Dan kun je gratis deelnemen via jouw ledenomgeving.

Wie is Kelly van de Ven?

Kelly is al zolang als ze zich kan herinneren met paarden bezig. Het begon met rijden, verzorgen en rondhangen op de manege en is nu uitgegroeid tot het runnen van een eigen fokkerij en paddock paradise. Om goed en weloverwogen een paard te fokken heeft ze zich verdiept in evenwichtig gebouwde en harmonische paarden, onder andere als leerling van Karel de Lange. Uit haar passie voor paarden is haar bedrijf Gepaard met Kelly geboren.

Kelly van de ven