fbpx
paard schoftlift webinar

Schoftlift: is het een modeterm of onmisbaar in goede training?

Een schoftlift maakt deel uit van de houding van het paard wanneer het werkelijk biomechanisch gezond beweegt. Het is niet iets dat je je paard aanleert, maar wat ontstaat als het paard volledig in balans loopt. Dit klinkt simpel, maar het is in de praktijk niet altijd even makkelijk.

Je hebt een aantal ingrediënten nodig in je training om je paard een goede schoftlift te laten maken. Er zijn ook verschillende factoren die een schoftlift onmogelijk maken, en die zijn niet enkel trainingsgerelateerd! In dit live webinar ontdek je de ins en outs van de schoftlift.

In dit webinar leer je van Karin Leibbrandt en Tessa Roos:

  • Wat de schoftlift anatomisch gezien eigenlijk inhoudt
  • Waarom je een paard met schoftlift zou willen trainen
  • Hoe je een schoftlift herkent vanaf de grond of onder het zadel
  • Wat er in het lichaam gebeurt wanneer je (langere tijd) zonder schoftlift traint
  • Wat de grootste vijanden zijn van een correcte schoftlift

Er zal ook voldoende ruimte zijn om vragen te stellen over dit onderwerp.

Ja, dit webinar wil ik zien!

Datum: woensdag 5 oktober om 19.30 uur
Kosten: € 10,– (gratis voor Horse in Mind Community leden)

Als bonus ontvang je de opname van het webinar, die nog 30 dagen lang terug te kijken is! Geen probleem dus als je er niet live bij kunt zijn.

Wie is Karin Leibbrandt?

Karin Leibbrandt van 4DimensionDressage heeft meer dan twintig jaar ervaring als dierenarts, waarvan ze het overgrote deel gewerkt heeft (en nog steeds werkt) in de specialisatie revalidatie. Ze is ervaren trainer, instructrice en myofasciaal release therapeut. Daarnaast is ze ook auteur van het boek ‘Je paard succesvol trainen’ en oprichter van de opleiding Paardenrevalidatietrainer. Ze wil zoveel mogelijk kennis verspreiden over gezonde training, opdat blessures en onherstelbare schade zoveel mogelijk verleden tijd worden. Karin is enorm goed in helder, duidelijk en gestructureerd uitleggen, zodat de informatie optimaal overkomt.

karin leibbrandt

Wie is Tessa Roos?

over tessa roos

Tessa Roos van Rijkunst in Beweging is zeer ervaren instructrice,  gespecialiseerd in ruiterzit en biomechanica van paard en ruiter en is tevens bioloog. Ze geeft lessen en cursussen in grondwerk, rijden en bewustwording voor ruiters. Dit doet ze zowel in lessen met paard, als in lessen met de ‘Joker’ (een mechanisch paard dat door de ruiter in beweging gezet wordt) of ruiterworkshops zonder paard. Tessa is ook docent aan de opleiding Paardenrevalidatietrainer.

Twijfel je nog?

Misschien vraag je je toch nog af of het wel iets voor jou is. Daarom heb ik de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je een andere vraag? Mail dan gerust even naar info@horseinmind.nl.

Ik kan die avond niet, komt er een opname?

Zeker, de opname wordt de dag na het live webinar toegestuurd en blijft 30 dagen lang beschikbaar.

Kan ik ook mee doen als ik geen eigen paard heb?

Ja, absoluut! De kennis in dit webinar is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de gezonde training van een paard. En wat je nu niet meteen kunt toepassen komt later vast nog goed van pas!

Is dit webinar geschikt als ik alleen grondwerk doe?

Absoluut! Werken naar een goede schoftlift is een belangrijk deel van de training, zowel onder het zadel als in werk aan de hand of aan de longe.