fbpx

Paardentraining ontmaskerd - de leerkwadranten

Webinar Pick - Woensdag 2 juni 20.00 - duur ca. 90 min - € 22,50

Weet jij op welke vier manieren paarden leren?

Paarden trainen is meestal niet makkelijk. Het gaat lang niet altijd zoals je zou willen, je krijgt niet het resultaat dat je voor ogen had of je paard vertoont gedrag waarvan je denkt: wat moet ik hier nou mee?! Met kennis van de leerkwadranten leer je je paard een beetje beter begrijpen en kun je je training makkelijker aanpassen en verbeteren waar nodig.

Hoe negatief is negatieve bekrachtiging? Wanneer mag je een beloning positieve bekrachtiging noemen? Wanneer is straf efficiënt? Hoe ervaren paarden druk eigenlijk? Leer hoe paarden werkelijk leren en raak nooit meer in de war over de zogeheten ‘leerkwadranten van operant conditioneren’. Herkenbare praktische voorbeelden, veel voorkomende misverstanden, en een duidelijke uitleg door ervaren instructrice Janneke Koekhoven, onder andere bekend van Fed Up Fred.

Voor wie is het? Voor iedere paardeneigenaar die wil snappen hóe paarden leren, wanneer een paard het beste leert en voor ‘learn-a-holics’ die nooit klaar zijn als het gaat om het verbeteren van de training. Het uitgangspunt is immers niet alleen een gezond, maar ook een blij paard, toch?

Wat levert dit webinar je op?

  • Nooit meer verwarring over wat nu eigenlijk positieve of negatieve bekrachtiging is
  • Je leert niet (alleen) wát er werkt, maar ook waaróm, tijdens het trainen van paarden
  • Je kan hierna gaan onderzoeken welke vormen van druk er vervelend of juist prettig zijn voor jouw paard
  • Je komt erachter hoe effectief jouw beloningen en correcties werkelijk zijn
  • Al jouw interacties met paarden zal je vanuit een heel ander oogpunt gaan bekijken
  • Je krijgt inzicht in de voor- en nadelen van zogenaamde “gecombineerde” bekrachtiging

Meld je vandaag nog aan en doe lekker ontspannen mee, corona-proof vanuit huis, achter je laptop. Er is een maximum aantal deelnemers, dus bemachtig zo snel mogelijk jouw ticket.

Datum & kosten

Webinar: woensdag 2 juni – 20.00 uur – ca. 90min

Kosten: € 22,50,-

Achteraf krijg je de opname toegestuurd die 14 dagen lang beschikbaar blijft. Dat geldt zowel voor het webinar als de Q&A.

Ben je member? Dan kun je gratis deelnemen via jouw ledenomgeving.

Wie is Janneke Koekhoven?

Zodra het mocht ging ik op paardrijles en ieder jaar op ponykamp, en zodra het kon ben ik paardenhouderij en -sport gaan studeren. Van veel werkgevers kreeg ik de vrijheid om mijn “experimentjes” uit te voeren met de paarden op stal, en één van die paarden werd mijn beste student én leermeester. Zo kwam het dat ik mij een weg ging banen door de alternatieve wereld van paarden houden en trainen. Van traditioneel en wedstrijden, naar natural horsemanship technieken en rechtrichten, naar hetgeen wat ik nu vol passie doe: trainen met positieve bekrachtiging en keuzevrijheid.

Creativiteit en humor is wat ik vaak terug krijg als ik vraag waar anderen aan denken bij mij als paardenmens en -trainer. En dat past, want fun vind ik essentieel in de omgang met alle levende wezens.

Door structuur, variatie, duidelijkheid, begrip, welwillendheid, eerlijkheid, wetenschap en spel hoog in het vaandel te houden tijdens de lessen streef ik naar zoveel mogelijk positieve emoties en een vrijwel stressvrije omgeving. Het liefst deel ik mijn kennis, ervaring en passie door middel van zoveel mogelijk media die ik beheersen kan, vandaar dat ook Fed Up Fred en Hippocrit.TV ter wereld zijn gekomen.

janneke koekhoven