fbpx
rompstabiliteit bij paard en ruiter

Draagbaarheid én draagkracht

Rompstabiliteit is echt belangrijk als je wil dat je paard jou op een gezonde manier kan dragen.

Als jij als ruiter een stabiele romp hebt kun je onafhankelijk zitten en word je makkelijk om te dragen voor je paard. Maar met een instabiele romp krijg je spanning in je heupen, word je een wasknijper op de rug van je paard en ben je niet lekker te dragen. En daar wordt paardrijden soms zelfs eng en ongemakkelijk van!

Als het paard een stabiele romp heeft kan hij jou beter dragen met behoud van natuurlijke, vrije beweging in zijn lijf. Paarden zijn niet gemaakt om mensen te dragen, maar kunnen het op deze manier prima! Maar met een instabiele romp krijgen de benen een grotere taak in het stabiliseren en gaat een paard stijf, strak en/of ingehouden bewegen óf juist de hele tijd vluchten en rennen. Onvoldoende rompstabiliteit vergroot de kans op overbelasting.

Als je beiden een goede rompstabiliteit hebt wordt rijden prettiger, leuker en ontspannener voor jullie beiden!

In dit toffe webinar met Karin Leibbrandt en Tessa Roos op woensdag 17 mei om 19.30 uur leer je onder andere:

N

Hoe je (gebrek aan) rompstabiliteit bij de ruiter herkent

N

Hoe je (gebrek aan) rompstabiliteit bij het paard herkent

N

Hoe ruiter en paard elkaar beïnvloeden

N

Waarom rompstabiliteit nou zo belangrijk is bij het rijden

N

Welke factoren een goede rompstabiliteit in de weg kan zitten

N

Wat de eerste stappen zijn op weg naar betere rompstabiliteit

Hier wil ik bij zijn

Datum: Woensdag 17 mei om 19.30 uur (ca. 90 minuten)
Kosten: Slechts € 15,–

Je hebt 14 dagen lang toegang tot de opname achteraf.

Let op: Ben je lid van de Horse in Mind Community? Dan kun je je gratis aanmelden via de ledenomgeving.

Webinar rompstabiliteit paard en ruiter

Wie is Karin Leibbrandt?

Karin Leibbrandt van 4DimensionDressage heeft meer dan twintig jaar ervaring als dierenarts, waarvan ze het overgrote deel gewerkt heeft (en nog steeds werkt) in de specialisatie revalidatie. Ze is ervaren trainer, instructrice en myofasciaal release therapeut. Daarnaast is ze ook auteur van het boek ‘Je paard succesvol trainen’ en oprichter van de opleiding Paardenrevalidatietrainer. Ze wil zoveel mogelijk kennis verspreiden over gezonde training, opdat blessures en onherstelbare schade zoveel mogelijk verleden tijd worden. Karin is enorm goed in helder, duidelijk en gestructureerd uitleggen, zodat de informatie optimaal overkomt.

karin leibbrandt

Wie is Tessa Roos?

over tessa roos

Tessa Roos van Rijkunst in Beweging is zeer ervaren instructrice,  gespecialiseerd in ruiterzit en biomechanica van paard en ruiter en is tevens bioloog. Ze geeft lessen en cursussen in grondwerk, rijden en bewustwording voor ruiters. Dit doet ze zowel in lessen met paard, als in lessen met de ‘Joker’ (een mechanisch paard dat door de ruiter in beweging gezet wordt) of ruiterworkshops zonder paard. Tessa is ook docent aan de opleiding Paardenrevalidatietrainer.