fbpx

Het verhaal & de revalidatie van King

Webinar opname - duur 2u 15min - € 17,50 - steun een goed doel
Koop een ticket

Revalideren: het lukt niet altijd…

King – een 11-jarige ruin, opgevangen als revalidatiepaard. Na anderhalf jaar hebben we de revalidatie helaas moeten staken en is hij ingeslapen. Wat is er in anderhalf jaar tijd allemaal gebeurd? Had het kans van slagen? Had het anders kunnen lopen?

In dit webinar geven eigenaresse Rianne Dekker en anatomie- en biomechanicaspecialist Zefanja Vermeulen je een unieke inkijk in het leven en de revalidatie van King, een Welsh Cob ruin van 11 jaar met flinke fysieke problemen. Rianne ving hem op om hem nog een kans te geven op herstel. Maar van welke problemen moest hij eigenlijk herstellen? Hoe heeft Rianne de revalidatie aangepakt, samen met specialisten? Wat ging er goed en wat niet? Rianne legt volledig bloot hoe zijn laatste anderhalf jaar eruit gezien heeft en welke lessen ze daaruit gehaald heeft. Zefanja deelt met je wat je allemaal aan hem kunt zien op de video’s en waar je op moet letten als je zelf een revalidatiepaard wil opvangen. Tijdens dit webinar wordt ook gevraagd om actief mee te denken over wat je zélf zou (kunnen) doen, met jouw kennis, ervaring en referentiekader. Zodat je ook echt even ‘door de bril’ kunt kijken van een eigenaar van een revaliderend paard.

Als je meer wilt leren over fysieke problemen (in anatomie en biomechanica) en je ‘oog’ wilt trainen is dit absoluut een leerzaam webinar. Ook als je benieuwd bent naar het verhaal van King of wil weten hoe revalidatie in elkaar kan steken ben je aan het juiste adres.

Wat levert dit webinar je op?

  • Je leert welke problematiek je tegen kunt komen bij een revalidatiepaard
  • Je herkent afwijkingen in lichaam en beweging sneller
  • Inzicht in holistische paardenrevalidatie
  • Inzicht in de (moeilijke!) besluitvorming in zo’n revalidatieproces
  • De paarden in jouw toekomst hebben profijt van deze lessen

Steun een goed doel

Wie ooit een revalidatiepaard of een paard met fysieke problemen heeft gehad, kent de soms hoge kosten die hierbij komen kijken. Om die reden wordt de opbrengst van de ticketverkoop verdeeld over twee goede doelen.

De eerste € 600,- zal gaan naar de voer-, management en dierenartskosten van King, die zich voorgedaan hebben in de laatste maanden. Alles daarboven (en vermoedelijk loopt dat flink op!) wordt geschonken aan paardenopvang Stichting Dimarte, waar zij paarden zoals King een echt paardenleven gunt, zieke paarden opvangt of pensioenpaarden waardige laatste weken of maanden geeft. Via deze pagina en social media houden we iedereen op de hoogte van de teller.

Even praktisch

Kosten: € 17,50  – te kijken wanneer het jou uitkomt.

Dit webinar is dinsdag 3 november gegeven voor de Horse in Mind Community. Als je een ticket koopt ontvang je z.s.m. (maximaal 24 uur) de opname hiervan (die ruim twee uur duurt). Zo kun je dit webinar corona-proof volgen vanuit huis, achter je laptop. In dit webinar worden al veel vragen beantwoord, maar achteraf kun je ook jouw vraag nog insturen. De opname blijft beschikbaar om te kijken tot en met 15 december. Ticketverkoop loopt tot en met 30 november. Restitutie is bij deze webinaropname niet mogelijk.

Reacties van deelnemers

deelnemer webinar King 1
deelnemer webinar King 2
deelnemer webinar King 3

Wie zijn Rianne Dekker & Zefanja Vermeulen?

Rianne is eigenaar van Horse in Mind en is altijd al iemand geweest met brede interesses. Ze heeft zich verdiept in horsemanship, klassieke dressuur en is opgeleid revalidatietrainer voor paarden. Ook heeft ze een aantal jaar paarden bekapt, met specialisatie in hoef-beenbalans. Met Horse in Mind wil zij zoveel mogelijk paardeneigenaren inspireren en informeren over de verbetering van paardenwelzijn.

King revalidatiepaard

Zefanja Vermeulen is eigenaar van studiecentrum Equine Studies en werkt nauw samen met anatomie-expert Sharon May-Davis. Ze heeft al flink wat dissecties op paarden verricht en heeft mede daardoor een schat aan kennis over afwijkingen in beweging en hun oorzaken. Zefanja geeft met regelmaat lezingen en bijscholingen over de nieuwste ontdekkingen op het gebied van anatomie, biomechanica en de bijbehorende afwijkingen.

Zefanja Vermeulen