fbpx

19 – Winterbevangenheid, hoefbevangen, maar dan anders – Remco Sikkel

door | 16 dec 2019

Remco Sikkel is specialist op het gebied van hoefbevangenheid en schreef er meerdere boeken over. Ook beschreef hij het fenomeen ‘winterbevangenheid’. Hierbij is het paard zeer gevoelig op de hoeven en loopt als een hoefbevangen paard. Maar is het eigenlijk wel echt hoefbevangenheid? Na het luisteren van deze aflevering weet je precies wat het is, waar je op moet letten, hoe je je paard kunt helpen en natuurlijk ook hoe je het kunt voorkomen.

Je luistert deze podcast ook gemakkelijk via Spotify, iTunes of je eigen podcast app.

Het enorm uitgebreide boek ‘Hoefbevangenheid’ van Remco Sikkel is te koop via Bol.com (affiliate link).

holistisch kijken naar je paard ebook

Ontvang het gratis e-book

Wil je problemen voorkomen in plaats van oplossen? In het e-book ‘Leer holistisch kijken naar je paard – 10 tips & inzichten‘ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw paard niet alleen ‘overleeft’, maar echt gaat floreren! In 10 tips & inzichten leer je over superfoods voor paarden, verrijking van huisvesting, mindset, passive physio en nog veel meer.

Klik op de knop hieronder om hem gratis aan te vragen.

4 Reacties

 1. Ellen de Jong

  Goedenavond, geweldig de podcast van Remco over (winter) bevangenheid! Mijn paard is 9 januari dit jaar voor het eerst (16 jaar oud) bevangen geraakt en 1 maand – en 5 dierenartsen verder kwam de hoefsmid met de diagnose.
  Heb het boek HB begrijpen, genezen, voorkómen, op advies van een vroegere bijrijdster aangeschaft (ik kende het niet) en doorgenomen en vermoedde meerdere factoren die het veroorzaakt hebben, maar krijg dit bevestigd door deze podcast en het maakt mij opnieuw alert op de gevaren van dit seizoen en biedt handvaten van eventuele mogelijkheden om te handelen. Hartelijk dank daarvoor! Zeer boeiend en een enorm leuke aanvulling op de interessante site.
  Vriendelijke groet, Ellen de Jong

  Antwoord
 2. Trijntje

  Bedankt voor de interessante podcast over winterbevangenheid

  Antwoord
 3. Ria Bloemert

  Vraag bij hoefbevangenheid voel je een pulse als je de ader voelt ( hij klopt dan duidelijk ) gebeurt dit ook bij winterbevangenheid ?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *